Mediapartners 2023

Mediapartners.

Popronde werkt samen met verschillende mediapartners, om er voor te zorgen dat alle acts in alle genres zo goed mogelijk onder de aandacht komen van het juiste publiek.

 

KINK


KINK is hét station voor luisteraars die van alternatieve popmuziek houden, voor mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt. Een perfecte match met Popronde dus! Drie seizoenen lang maakten we samen de Popronde Podcast (terug te luisteren via je favoriete podcastmedium of Popronde Daily).

 

3VOOR12

 

Ook 3VOOR12 en Popronde werken al een tijd met succes samen. Het belangrijkste resultaat is dat nu in alle speelsteden een 3voor12-podium voor de 12 geselecteerde 3voor12 Talents is. Op dat podium spelen enkel de acts die door 3voor12 zijn geselecteerd. Namens 3voor12 nemen Chris Walraven, Timo Pisart en Malou Miedema dit jaar zitting in de selectiecommissie. 

 

FUNX

 

In 2021 sloegen FunX en Popronde de handen ineen om de hiphop talenten binnen de Popronde selectie meer shine te geven. In de verschillende steden programmeren we een FunX Stage, waar de hiphop talenten van de toekomst te zien zijn. Daarnaast is er een samenwerking met FunX EMPWR, om muzikanten en creatievelingen te leren over uiteenlopende onderwerpen, van social media tot mental health.

 

3FM Talent

 

3FM is de enige landelijke radiozender in Nederland met een volledig talentontwikkelingsprogramma. Van ’t ontdekken en signaleren in vroeg stadium tot ‘t 3FM Talent platform. Bij 3FM Talent volgen we acts op radio en online uitgebreid voor langere tijd, als ze op ’t punt staan voor groter publiek door te breken.

Maar ook in de diverse programma’s waar dj’s hun favoriete nieuwe acts draaien (of uitnodigen in de 3FM Live Box), onze (stem)chart de Verlanglijst, een speciale avondplaylist voor snelle signalering van nieuwe (vaak Nederlandse) acts, of acties als 3FM Trending Talent (waarbij via TikTok artiesten een eerste liveoptreden in de 3FM Live Box kunnen winnen) hoor je alle vormen van talentontwikkeling in Nederland op 3FM. Een aantal voorbeelden van Popronde-acts die 3FM Talent waren zijn Meau, Froukje, Kuzko, néomí, Jay-Way, Gian en Maxine.

.

Festivalinfo

 

Festivalinfo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het complete en betrouwbare festivaloverzicht van Nederland en Vlaanderen. Programmabevestigingen, reviews en beeldmateriaal, alles wat de muziekliefhebber wil is op festivalinfo te vinden. Tijdens de Popronde zijn de programma's van de verschillende steden hier te vinden en in samenwerking met het platform is een agenda ontwikkeld waarin alle shows (die bekend zijn bij Festivalinfo) van (oud-) Popronde deelnemers in uitgelicht worden. 

Deze is te vinden op onze website onder concertagenda.

 

OOR

 

OOR is het grootste en beste muziekblad van de lage landen! In 2013 werd een samenwerking tussen OOR en de Popronde gestart, in 2014 werd deze uitgebreid, en inmiddels is OOR een vaste partner tijdens de Popronde. OOR roept ieder jaar een tiental acts uit tot OOR Talent, en stelt deze talenten voor in het magazine. Daarnaast adopteert OOR in een aantal steden een eigen OOR Podium waar hun talenten te zien zijn.

 

Never Mind The Hype

 

Popronde Nederland en Never Mind The Hype gaan vol voor talentontwikkeling, vol voor Nederlandse bands en dus per direct vol voor samenwerking. NMTH, het platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’, adopteert ieder jaar een dertigtal acts uit de selectie die zij voorstellen op hun website. Door het promoten van de NMTH talenten ontstaat in iedere stad een NMTH-route. Speciaal voor de liefhebber van alles wat hard en heavy is.

 

Musicmaker

 

In 2019 sloegen Popronde en Musicmaker de handen ineen! Musicmaker is hét lijfblad voor muzikanten, en zal voorafgaand en tijdens de Popronde schrijven over de geselecteerde acts. Verwacht toffe interviews, mooie anekdotes en te gekke portretten, naast alle andere interessante en relevante informatie voor muzikanten.

 

 

Pinguin Radio

 

Redactieleden van Pinguinradio zitten in de sectiecommissie en jaarlijks wijden zij een aantal programma's aan de nieuwe oogst van Popronde. En tussen deze bedrijvigheden worden zoveel mogelijk (ex)Popronde-acts opgenomen in de programmering. Op die manier probeert Pinguin Radio nationaal talent te begeleiden van de wieg tot de aan AFAS Live.