Selectie commissie

De selectiecommissie voor Popronde 2024 bestaat uit: 

klik op de foto om meer over het commissielid te weten te komen!

Adriaan Muts

Full Spectrum

Adriaan Muts is ruim 20 jaar professioneel actief als agent en promoter maar vindt de laatste jaren vooral z'n toon als manager van onder meer Black Sun Empire en Tinlicker. Hij is altijd op zoek naar eigenheid: wat heeft een act nou werkelijk te vertellen?

Adriaan Pels

At Ease

Adriaan Pels is eigenaar van AT EASE; het label van Robin Kester, Library Card, Marta Arpini, A.M. Sam, Afterpartees, Moon Moon Moon, Mark Lohmann en So-Fi. Voor de meeste van deze artiesten doet AT EASE het management, net als voor Amber Arcades (Fire Records). In Nederland is AT EASE het aanspreekpunt voor de PR van internationale acts; van The Bug Club tot Het Zesde Metaal.

Aijda Farag Saad

Dot Mgmt

Aijda Farag Saad, een veelzijdige muziekmanager en creatief projectleider, begon haar reis in de creatieve wereld van tentoonstellingen en evenementen. Haar passie voor talentontwikkeling bracht haar echter al snel naar de muziekindustrie. In 2019 lanceerde Aijda haar loopbaan als artiestenmanager en ging ze een samenwerking aan met sor, een invloedrijke artiest. Onder haar leiding won sor twee Nederlandse Edisons voor zijn grensverleggende album 'Bae Doven', dat een golf van vernieuwing teweegbracht in de Nederlandse muziekscene. Voor Aijda staat liefde en overtuiging centraal in haar werk. Ze waardeert de emotionele impact van kunst boven statistieken en trends en streeft ernaar om liefde, passie, muziek, kunst, mode en mensen met elkaar te verbinden. Connecting the DOTS.

Amier Kalaeli

Paperchase

Oprichter van muziekplatform Paperchase. Al 10+ jaar toegewijd aan het ontwikkelen van Nederlands hiphoptalent in verschillende functies, onder andere bij SPEC, Warner Music en Atlantic Records.

Amir Charles

Freelance Muziekprofessional

Met meer dan 20 jaar ervaring in de muziekindustrie heeft Amir een indrukwekkend cv opgebouwd, met werkervaring bij onder andere Sony Music, 3FM, TMF, MTV en Buma/Stemra. Recentelijk heeft Amir als A&R Manager bij Sony Music gewerkt aan de carrières van Suzan & Freek, Milow, Nielson, Dio, Sarita Lorena, Chef’Special en vele anderen. Zijn expertise stelt hem in staat om artiesten, zowel opkomend als gevestigd, te adviseren én te ondersteunen in al hun muzikale behoeftes.

Angelique Houtveen

Sublime

Angelique is music director bij Sublime. Elke maand schrijft ze de muziek column in LINDA Magazine. In voorgaande jaren presenteerde ze o.a. programma's op 3FM, FunX en NPO Radio 6 Soul & Jazz. In 2017 zat ze voor 3FM Serious Request in het Glazen Huis.

Angelo Pertijs

Patronaat / Vondelpark Openluchttheater

Angelo is programmeur bij Patronaat en het Vondelpark Openluchttheater. Voorheen werkte hij als boeker van onder andere Marathon, POM, Cosmic Crooner, Van Dik Hout en Paul de Munnik.

Anna Veenstra

Melkweg

Via Epitaph en MOJO kwam Anna in 2015 bij de Melkweg terecht. Als muziekprogrammeur organiseert ze concerten en is ze verantwoordelijk voor evenementen en festivals in samenwerking met o.a. Subbacultcha, LivEurope en ADE. Vanuit een brede interesse boekt ze indie en alternative, maar ook nieuwe soul en pop voor een jong publiek. Het ontdekken van nieuw talent staat altijd centraal, en tijdens de Popronde hoopt ze dan ook weer flink wat pareltjes te ontdekken!

Aron van der Ploeg

Warner Chappell

Aron van der Ploeg is sinds maart 2020 Sync & Licensing Manager bij Warner Chappell Music. Daarvoor was Aron 15 jaar mede-eigenaar van The Missing Sync and muziekuitgeverij Pennies From Heaven.

Atte de Jong

Plugger

Atte is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, als RTV promoter, oftewel plugger. Hij heeft gewerkt bij Edel, PIEP, Virgin, EMI en PR-Indies, waarbij hij promotie deed voor artiesten als Goo Goo Dolls, Moloko, Spiller, Rolling Stones, Lenny Kravitz, BRMC, Guus Meeuwis, The Deaf en vele andere anderen in binnen- en buitenland. Sinds 4 jaar is hij werkzaam voor zichzelf als RTV promotor en heeft sindsdien gewerkt met oa Bells of Youth, Jack & the Weatherman, Lorren, Vintage Future & Mell en vele andere (beginnende) acts.

Babs

Muzikant/producer

Babs’ eerste EP release Ruimtevrees verscheen tijdens de pandemie in 2021. In korte tijd bracht ze daarna nog drie EP’s uit en twaalf singles waaronder het nummer Altijd Tijd samen met Wille Wartaal. In 2022 zat het nummer Vermijd ‘t Verwachte in de internationale, award-winnende hiphop serie Atlanta. Ze trad op tijdens ESNS (Noorderslag) 2023 en was genomineerd voor Song van het Jaar van 3voor12 met het nummer Bennie Boos. Babs is vanaf 6 januari 2024 te zien in het TV-programma Wie is de Mol?. Op 10 mei start haar clubtour en is ze te zien op diverse festivals in het land.

Bart Becx

Mezz Breda

Bart is Hoofd Programma van MEZZ in Breda en houdt zich bezig met zowel live- als nachtprogramma en inhoudelijk beleid. Ook cureert hij het indoorfestival genaamd Nachtstroom dat zich specialiseert in spacy elektronische muziek. Voorheen was hij Artistiek Leider van Poppodium Volt en heeft in het verleden een eigen agency gehad waarin hij zich bezighield met ondermeer artiestenmanagement en boekingen.

Bart den Ouden

Poppunt Stedendriehoek

Bart den Ouden is werkzaam als popmakelaar bij Poppunt Stedendriehoek. Hier organiseert hij onder andere evenementen ter bevordering van de lokale muzikale infrastructuur en legt hij verbindingen tussen makers en de muziekindustrie. Daarnaast werkt hij als drumdocent bij Drumschool Apeldoorn en is hij actief als drummer in The Hunting Party.

Bart Jansen

Programmeur Grenswerk / De Groene Engel

Bart is programmeur bij Grenswerk in Venlo en bij de Groene Engel in Oss. Daarnaast heeft hij zijn eigen boekingskantoor Comfort In Sound. Hier begeleid hij opkomende artiesten in het boeken van optredens en ondersteunt met het ontwikkelen van hun eigen (release) plannen.

Bas Barnasconi

Pinguin Radio/Bazzookas

Bazz maakt muziek. Al z'n hele leven, eerst met VanKatoen, nu met de Bazzookas. Daarnaast is hij begonnen met Pinguinradio.com, omdat hij bang is dat er anders alleen maar 'middle of the road-muziek' op de radio te horen is. Volgens hem is het namelijk in de berm juist het spannendst! Dat meer mensen dat vinden blijkt: met meer dan 12.3 miljoen streamstarts (=luisterbeurten) per maand is pinguinradio.com de grootste indie-webradio van Europa!

Bas van Dalen

KINK

Bas van Dalen werkt als dj en podcast-maker bij radiostation KINK. Zo maakt hij o.a. Popronde Radio en is verantwoordelijk voor beeld en geluid van de live-sessies.

Bas van Duren

Powered by TINC / DJ / Muziekjournalist

Werkte voor 3voor12 (Tilburg) en is tegenwoordig actief als freelance communicatiemedewerker voor onder andere Powered by TINC, werkte mee aan boeken over Awakenings, Thunderdome en Loveland en is te vinden als concert-DJ bij TivoliVredenburg, Effenaar, 013 en Zuiderpark Live.

Bert Dondorff

Melkweg

Bert is inmiddels ruim 20 jaar programmeur. Heeft gewerkt bij div. zalen en festivals door het hele land, o.a. Simplon, Mezz, Luxor Live, De Beschaving Utrecht, Bibelot, Kunstlinie Almere Flevoland, Burgerweeshuis (ziektevervanging). In bestuur gezeten van EKKO; bestuursvoorzitter geweest van stichting Ruis (dBs Utrecht). Werkt nu als Programmeur bij Melkweg Amsterdam.

Bob Verhagen

/ Agency

Na het afronden van een meewerkstage bij Incubate is Bob Verhagen in 2013 begonnen met het organiseren van de succesvolle concertreeks Nightbirds waarmee die vanaf 2018 ook artiesten vertegenwoordigd op het gebied van management en boekingen en dit in 2023 heeft doorontwikkeld tot een onafhankelijk agentschap met de naam / Agency. IG @oragency2023

Bowie van Loon

Nuthin' Left Media / Hiphop In Je Smoel

Bowie van Loon is freelance muziekjournalist en schreef voor onder meer NRC, Complex NL, Effenaar Spaces en is hoofdredacteur bij het online hiphopplatform Hiphop In Je Smoel. Onder zijn eigen vlag Nuthin' Left Media schrijft hij interviews, concert- en festivalverslagen, albumrecensies, perskits, biografieën en achtergrondartikelen. In die hoedanigheid is hij dan ook altijd bezig met zijn passie; muziek en de industrie erachter. Daarnaast is hij initiatiefnemer van- en creatief betrokken bij Het Moment, het hiphopfestival dat sinds 2023 plaatsvindt in de Tilburgse Spoorzone.

Bram Owusu

Garage Noord / kanaal40

Bram Owusu is mede-eigenaar en programmeur van zowel Garage Noord als kanaal40 in Amsterdam. At the helm of Garage Noord for six years and now behind the scenes of the '40' brand moves bk owusu in harmony with his eclectic dj moniker djboom. As an artist he draws inspiration from dance music as well as contemporary music video culture from across the globe. He then carefully composes his signature mix inspired by those. For djboom dj-sets expect a lot of variety; From danceable rhythms and nostalgia for the club, to spaced out spiritual listening sessions. djboom played a wide variety of clubs, with in the recent year: Garage Noord, Lente Kabinet festival, einhundert Berlin, Okra night Basel and de School’s basement to name a few. Next to that djboom dives into the producer's realm often residing in ambient compositions and soundscapes for installations. More than often he teams up with dutch/ Burkina Faso designer Bodil Ouédraogo, who is also a friend. Their joint work was displayed at Het Stedelijk Museum, Amsterdam Fashion Week, Rewire Festival amongst others. Linktree: https://linktr.ee/djboom91

Bram van der Enden

FUGA

Voorheen werkte Bram voor Independent platenlabels en als artiestenmanager, maar hij is tegenwoordig verzonken in de wereld van digital distributie bij FUGA. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam helpt hij internationale platenlabels het onderste uit de kan te halen van hun catalogus

Camille Borkelmans & Evelien Popelier

GRAP

Bij GRAP werken Evelien en Camille gezamenlijk hard om Amsterdams talent naar de volgende stap in hun carrière te brengen. Dit doen ze door het organiseren en programmeren van speelplekken, competities en het geven van advies op evenementen zoals de Muzikantendag, Amsterdamse Popprijs en Brood en Spelen. Camille is afgestudeerd als bassist en speelde in 2022 mee tijdens de Popronde. Evelien studeerde Muziek Management en vond haar passie in het produceren van muziekevenementen.

Canan Yurdakul

EBB Music

Canan werkt sinds kort als NL boeker voor EBB Music, daar is ze verantwoordelijk voor boekingen van nieuwe upcoming buitenlandse acts. Daarnaast bouwt ze een roster op met interessante acts uit eigen land. EBB Music is een independent agency voor boekingen, management en talentontwikkeling in Amsterdam. Muzikaal laveert EBB tussen genres als electro, tropicalia, psychedelica, pop en jazz

Casper Storm van 's Gravesande

Mezz / Chass Theater Breda

Casper is programmeur bij Mezz en Chassé Theater en houdt zich bezig met jongerencultuur. Programmeert vooral hiphop en nachtevents. en zorgt dat zowel Mezz en Chassé Theater meer verbinding krijgen met de rest van de stad. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende artiesten om op de juiste manier muziek uit te brengen en live shows in elkaar te zetten. Verder is hij DJ met een focus op oldschool en Nederlandstalige Hiphop. Hiermee doen zij voorprogramma shows bij hiphop artiesten als Jeru the Damaja, Pete Philly & Perquisite en Deliquent Habits en draait hij op elk festival in en rondom Breda.

Celina van Gool

Agents After All / Topbillin'

Celina van Gool is boeker bij Topbillin’ / Agents After All. Agents After All begeleidt en vertegenwoordigt een groot aantal exclusieve artiesten in verschillende genres. De muziek stond altijd centraal in het leven van Celina en zo begon ze haar carrière op de Herman Brood Academie. Veel verschillende dingen gedaan, maar de liefde voor het boeken van diverse artiesten is nooit verdwenen.

Christiaan Walraven

3voor12

Chris Walraven werkt sinds 2011 bij 3voor12 als Redacteur Live Muziek en sinds 2023 daarnaast ook als muzieksamensteller van 3voor12 Radio met Eva Koreman op NPO 3FM. Hij is verantwoordelijk voor alle liveopnames van 3voor12 op de radio, op festivals en op sessiepodia. Hij beheert daarnaast de bekende 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify.

Conjo Vergeer

IndieChart/IndieXL

Ruim 17 jaar lang was ik de presentator/samensteller van Nederklinkers, het meest chauvinistische programma van je radio. In dat programma alleen maar aandacht voor de beste bands en acts van eigen bodem. Na het stoppen van Nederklinkers heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in het presenteren van de IndieChart. De IndieChart is een wekelijkse selectie van nieuwe Nederlandse onafhankelijke downloads en releases en wordt op zondagmiddag uitgezonden van 12 tot 15u op IndieXL. Daarnaast ben ik curator van de Nieuw Uit Nederland Spotifylijst van dezelfde radiozender en maandelijks verschijnt op de laatste dag van de maand bij CamielMusic mijn blog: Dossier Dutchies.

Daan Snijders

Bank Bookings

Daan Snijders is boeker bij Bank Bookings, hier verzorgt hij de boekingen voor o.a Kraantje Pappie, Diggy Dex en FeestDJRuud.

Daniël de Keizer

Eighty Five / de Brakke Grond.

Daniel is eigenaar van Eighty5ive, een muziek consultancy waarmee hij programma maakt, boekingen verzorgt voor live acts en djs, waaronder Ambu Bambu, Brintex Collective, DEBORAH X, Le Motat en Mariposa. Ook biedt hij advies en coaching aan (culturele) organisaties en artiesten. Programma maakt hij voor festivals als Metropolis via zijn eventserie Eighty5ive invites; hij is ook programmamaker voor Eurosonic Noorderslag. Verder is hij sinds 2019 muziekprogrammeur bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, waar hij opkomende artiesten uit Vlaanderen in Nederland programmeert in samenwerking met popzalen en festivals.

Daniel Nagelkerke

013 Tilburg

Daniël begon op 16-jarige leeftijd met het organiseren van hardcore punk shows. Een eigen punkzine werd ingeruild voor werken bij een dance magazine, waar een baan bij poppodium Patronaat uit voorkwam: als programmeur en marketeer met specialismes 'heavy, hiphop en alles met beats'. Na 10 jaar bij Patronaat, werkte Daniël vervolgens enkele jaren als boeker bij NL hiphop kantoor WOLF Bookings (MOJO) en verzorgde daar de boekingen voor oa S10, Ronnie Flex, Sor en Bokoesam.  Tegenwoordig werkt Daniël weer als programmeur, bij het grootste poppodium van Nederland: 013 Tilburg.

David Koster

Top Notch / Noahs Ark

David Koster is een A&R manager, wat staat voor artist & repertoire manager. Hij is dagelijks bezig met het scouten van artiesten om mee samen te werken en wanneer hij samenwerkt met een artiest richt hij zich op de creatieve en artistieke ontwikkeling van de artiest. De afgelopen 12 jaar is hij al hard aan het timmeren aan de weg. Hij heeft gewerkt met diverse muzikanten waaronder S10, Frenna, Bente, Josylvio, de Staat, Bizzey, Snelle en Chef’Special. In al deze samenwerkingen gaat het om de juiste match vinden: hoe kan een artiest de juiste artistieke keuzes maken op het juiste moment? Daar helpt David artiesten bij.

Dennis van Leeuwen

Day Four Management

Dennis van Leeuwen (1971) Was gitarist bij Kane, inmiddels songwriter, producer, en manager voor verschillende projecten, artiesten en bands.

Dirk Baart

EKKO / Into The Great Wide Open / Front / OOR

Dirk Baart (1997) is programmeur bij het Utrechtse poppodium EKKO en festival Into The Great Wide Open. Hij schrijft als journalist voor OOR en Front, en werkte in het verleden bij 3voor12. Oude ziel en anglofiel.

Douwe Esschendal

Poppunt Gelderland

Douwe begeleidt, ondersteunt en adviseert diverse acts in hun muzikale carriere vanuit de Gelderse popkoepel Poppunt Gelderland. Voorheen was hij werkzaam als o.a. als producent, stagemanager, tourmanager en pr-medewerker voor verschillende bands, zalen en festivals.

Edvard Jan Visser

Muzink/Phonic

Edvard Jan doet boekingen en management bij Muzink/Phonic in Groningen. Het kantoor met onder andere MEAU, Blanks, Babs en The Cool Quest. Samen met de artiesten denkt hij mee over de muziek, strategie en shows om ze zo naar het volgende niveau te tillen.

Elske Vos

Greenhouse Talent

Elske studeerde Music Management aan de HKU en begon in die tijd bij EKKO. Ondertussen is ze boeker bij Greenhouse Talent en verantwoordelijk voor de Nederlandse boekingen van internationale artiesten van het Greenhouse roster. Daarnaast is ze betrokken bij de programmering voor Spoorpark Live in Tilburg en de concertreeks Zuiderpark Live in het openluchttheater in het Zuiderpark, Den Haag

Emiel Schaap

Double Vee Concerts

The Dutch Emiel Schaap studied bass guitar at the Conservatory of Amsterdam. Being on the road for many years as a musician, he learned in practice to take care of some of the business aspects of the music industrie for his own bands. He found out that he could also help befriended artists by doing this, and started his own booking agency in 2018. Through time he stopped playing music, and got in to the business side of it full time. In 2021 he came in contact with Double Vee Concerts and started working there as a Music Promoter were they book shows for artists like Tori Amos, Eels, Big Thief, Curtis Harding and many more.

Emilie Kannekens

MassiveMusic

Emilie werkt als A&R manager, music researcher en licensing bij MassiveMusic. Haar missie? De beste match vinden tussen merken en muzikanten. Dit kan variëren van een sync bij een TV reclame tot een volledige creative partnership tussen een merk en een artiest. Ze is altijd op zoek naar nieuw talent voor playlists & placements.

Enoma Amayo

Motel Mozaque

Enoma Amayo is al enkele jaren actief op verschillende plekken in de culturele sector van Rotterdam. Zo werkt Enoma als programmeur bij het Rotterdamse festival en muziekorganisatie Motel Mozaïque. Een unieke plek waar ze haar liefde voor het ontdekken van nieuwe muziek, het horen van verhalen en het realiseren van unieke events kan combineren. (foto door Rosa Quist)

Eric van Holland

Spotify Benelux

Eric van Holland werkt als Senior Editor bij Spotify Benelux. Voorheen werkte hij onder andere bij NPO FunX, Radio 6 Soul & Jazz, Radio 2 en Sony Music Benelux.

Erik de Vries

Tumbleweed Bookings/Kunst en Cultuur Drenthe

Erik de Vries (1989) is muzikant, componist en rauwdouwer (beetje) uit het Noorden. Vanuit Stichting Kunst & Cultuur ondersteun en begeleid ik artiesten in hun muzikale carrière en organiseer ik talentontwikkelingstrajecten en evenementen. Ik programmeer enkele podia op het Bevrijdingsfestival Drenthe en werk als boeker voor Tumbleweed Bookings.

Erik Delobel

Hedon

Erik Delobel studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Na zijn studie startte hij bij Productiehuis Oost-Nederland waar hij projectleider werd van het project: Woord in Uitvoering, een hiphop project voor alle grote MBO's in Overijssel. Na het project 5 jaar werkzaam geweest voor poppodium Het Burgerweeshuis te Deventer. Vanaf 2010 programmeur van poppodium Hedon te Zwolle en sinds 2013 artistiek leider van dat podium, en dus inhoudelijk verantwoordelijk voor programma, studentenprogramma ( Buro Ruis) HBO / MBO intro, Kunstbende, Cultuureducatie/ Productiehuis. Daarnaast is Erik ook programmeur van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Erik Hoezen

Boeker,promoter,dj en coordinator Poppunt Drenthe.

Programmeur bij Het Podium te Hoogeveen, Programmeur Zwarte Cross en Jera On Air , Boeker van o.a Anneke van Giersbergen, HEINO ,MINKA, Zanger Niley , Bacon Fat Louis , Burnout Boys en Geishas of Doom. Coordinator Poppunt Drenthe , Mede-eigenaar HOSSA! BV(o.a NOFX in Eindhoven )Organisator JAGERSONIC. DJ DE ROOIE JAGER

Erroll Antonie

BMG Talpa Music

Erroll Antonie is hoofd A&R van BMG Talpa Music waar hij werkt met en voor nationale en internationale artiesten, componisten en producers van BMG Talpa. Uiteraard is hij ook op zoek naar nieuw talent. Belangrijk voor Antonie zijn de songs, zeggingskracht, drive, output van een band of act, de liedjes, de (productionele) visie, de relevantie en de eigenheid.

Eva Breunesse

Burning Fik / Le Guess Who? / No Sleep MGMT

Eva (21) heeft de term ‘van je hobby je werk maken’ net iets te letterlijk genomen. Ooit begonnen als assistent artist manager bij MOTEL heeft dit geleid tot veel andere werkzaamheden. Momenteel werkt ze als Label / A&R Manager van het platenlabel Burning Fik (samen met Faberyayo en Abel van Gijlswijk) waar ze o.a. artiesten als Gotu Jim, Hang Youth, Faberyayo, Kleine Crack en Maria Iskariot op uitbrengt. Ook is ze actief als Community Manager bij het Utrechtse festival Le Guess Who? Al die verschillende ervaringen probeert ze mee te nemen in haar eigen artiestenmanagement (NO SLEEP MNGMNT), om zo goed mogelijke begeleiding te kunnen bieden aan haar eigen roster.

Eva van Manen

Rosetta / Muzikant

Eva van Manen richtte in 2020 samen met mede producer Josephine Zwaan rosetta. op, het platform voor vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Met rosetta. begeleiden, onderwijzen en representeren zij v/x muziekproducers in Nederland, online en op locatie in o.a. Melkweg Amsterdam, in de vorm van courses, panels en de rosetta. summerschool. Eva bracht twee zelf geproduceerde albums uit, 'Politiek & Liefde' (2018) en 'De Diepte In' (2021) en componeert daarnaast muziek voor o.a. theater, podcasts en media. Foto door Merlyn

Farid Benmbarek

Top Notch/ Noah's Ark/ Straight Shooter Publishing

Farid Benmbarek is Co-owner and Managing Director of Straight Shooter Publishing, a music publishing company he established together with Top Notch, Noah’s Ark, and Universal Music Publishing NL. He has been involved with Top Notch for over 15 years, playing a major role in building the record label up to one of the most influential in Dutch music history. He most recently served as the A&R Director. Presently, he is a member of the management team at TNNA: the label-fusion of Top Notch and Noah's Ark. As a member of the Organizing Committee of The Edison Pop Awards he helped reform and rebrand the most prestigious music award event of The Netherlands. Farid currently also serves on the Supervisory Board for Eurosonic Noorderslag and holds positions as a Board of Directors member for both Kunsten '92 and the Amsterdam Arts Council.

Fidel Nina

BMG Benelux

Bij BMG draagt Fidel als Project Manager (International Recordings) bij aan de muzikale carrières van o.a. Rita Ora, Louis Tomlinson en Stefflon Don. Voorheen was hij werkzaam bij 8ball Music en Top Notch.

Fleur van Ham

Paard

In de coronatijd heeft Fleur van Ham het roer flink om moeten gooien. Deze bezige dame heeft zich van onder andere promotor van Haagse feesten doorontwikkeld naar A&R Manager en tourmanager voor artiesten als AVA NOVA, fotograaf bij Mispoes en is nu receptionist van het PAARD en programmeur van het Paardcafé.

Frank Satink

Zwarte Cross/Goomah Music

Frank Satink eigenaar van Goomah Music (label / boekingen) en Ev’Hands (betrokken bij festivals, concerten en evenementen zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Ribs & Blues etc).

Fred van Kruining

Meet Me There Management, Music & Publishing

Fred van Kruining is eigenaar van Meet Me There Management, Music & Publishing, waarbij hij als artiestenmanager o.a. Sven Hammond, Sven Figee, My Baby en Martin Jasper vertegenwoordigt. Daarnaast brengt hij via Meet Me There Music releases uit van artiesten/bands als Solomon, Lakshmi en Jonas Brøg en werkt hij mbt publishing samen met Cloud9. Verder is hij international consultant voor de Benelux voor internationale acts als Placebo, Seasick Steve, Deaf Havana en Enter Shikari. Voordat hij Meet Me There startte heeft Fred o.a. jarenlang gewerkt voor MCA, Universal, EMI en als labelhead voor Caroline Benelux.

Frederique Vroom

Cloud 9 Music

Na een jeugd vol eigen muzikale activiteiten, heeft Frederique het afgelopen decennium "achter de schermen" gewerkt aan het opzetten, begeleiden en promoten van muzikale projecten bij onder meer Vevo, V2 Records, Amp.Amsterdam en Virgin Music (voorheen Caroline Benelux). Momenteel is ze Sync Manager bij Cloud 9 Music, waarbij de voornaamste taak is: TV series, films, commercials en andere visuele uitingen voorzien van de juiste muziek.

Gaétan van de Sande

Trifecta

Gaétan heeft zijn eigen platenmaatschappij, managementbureau en muziekuitgeverij en is vooral actief in het hiphop genre. Hij werkt(e) met o.a. Wilde Westen, Mr Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Jebroer, Monsif, KIMONOMANDEM en het platform Encore. Daarnaast is hij Head of Label bij Trifecta, de platenmaatschappij die o.a. de muziek van Boef, Ali B, $hirak, Jiri11 en Supergaande uitbrengt. Volgens Puna en Noisey is hij "een van de meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop.

Gerard Esenkbrink

Mojo Concerts

Gerard is Marketing & Communicatie Manager bij Mojo Concerts waar hij werkt met het Nederlandse roster. Daarvoor werkte hij als artiestenmanager bij Outliner Management - het managementbureau van Gideon Karting en Erik Benders en was hij meer dan tien jaar werkzaam bij V2 Records als Label Manager voor internationale labels (zoals Domino Records, Warp Records, Daptone en Drag City) en Project Manager voor lokale artiesten, waaronder Judy Blank.

Gerbine Ulehake

Mojo Concerts

Gerbine studeerde Music Management aan de HKU en ging stage lopen bij het North Sea Jazz festival. Ze werd gevraagd om te blijven en werkte nog voor haar afstuderen al als festival- en boekersassistent. Na 3 jaar werd ze projectcoördinator voor Kim Bloem en later ook voor Leon Ramakers. ‘Ik heb mogen afkijken van de beste en heb bij alle grote shows en festivals van Mojo mogen meedraaien’. Nu, als jongste boeker bij Mojo, focust ze zich op een roster met internationale pop acts.

Gert Gering

Theaters Tilburg

Gert is muziekprogrammeur bij Theaters Tilburg waar hij zowel pop jazz als klassiek programmeert, daarnaast is hij programmeur klassiek bij Willem Twee en Theater aan de Parade en is hij programmeur van het festival Mundial Korvel. Daarvoor was hij als producent verbonden aan Muzieklab Brabant en programmeerde hij bij Atak Enschede, Doornroosje Nijmegen en 013 in Tilburg. Gert is verbonden met het talentontwikkelingsprogramma Talent Hub Brabant. Hij heeft een zeer brede smaak, van moderne muziek tot oude blues. Gert is verwoed vinyl verzamelaar en amateur dj bij klassieke, pop en jazzconcerten.

Gijs Vervliet

Pinguin Radio

Gijs Vervliet is programmaleider en muzieksamensteller van Pinguin Radio (te beluisteren overal op internet). Hij verzorgt de playlist van Pinguin Radio; hét radiostation wat zich focust op nieuwe, alternatieve popmuziek.

Gio Hansen

Xite

Als Head of Linear is Gio (27) verantwoordelijk voor de strategie en invulling van de lineaire zenders van XITE. Samen met het muziekteam is hij constant bezig met het vinden van nieuw talent binnen verschillende genres om hen te promoten op de platformen van XITE.

Guillaume Warmerdam

LAB Music / Make Waves

Oprichter van LAB Music (www.lab-music.nl) en Make Waves (www.makewaves.fm). Al meer dan 15 jaar ervaring in het werken met labels, artiestenmanagement en het promoten van en releasen van nieuwe muziek. Foto credits: Janna Albada

Hanneke Dijkstra

Neushoorn

Hanneke Dijkstra is programmeur bij Neushoorn in Leeuwarden. Naast haar werkzaamheden voor Neushoorn is Hanneke sinds 2023 coördinator voor Popronde Leeuwarden en heeft ze verschillende petten opgehad binnen de culturele sector in Friesland.

Harold de Boer

Poppunt Overijssel

Harold de Boer werkt als coördinator bij Poppunt Overijssel en zet zich in voor betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek een betere samenwerking tussen de Overijsselse poppodia en festivals. Voorheen werkte Harold bij poppodium het Burgerweeshuis in Deventer en was daar betrokken voor de ontwikkeling van onder andere Snelle, Paul Sinha, De Sluwe Vos & Rob Dekay.

Hayo Vaders

Gebouw-T / PopMonument

Als programmeur van zowel Poppodium Gebouw-T als festival PopMonument heeft Hayo oog voor talent wat hij maar al te graag een podium biedt. Door voor beide de dubbelfunctie als productiemanager te bekleden is hij ook nauw betrokken bij het maken van mogelijkheden voor jonge makers.

Hendrik-Jan Derksen

Programmeur / DJ

Hendrik-Jan Derksen Is al jaren actief als DJ/producer, programmeur en supporter van jong talent. Hij brengt Italo en Disco uit met Rimini Rimmers, sloot met tropical bass act De Tropen een paar keer DTRH af, zette als Slowpoke metal weer mee op de kaart op Lowlands als Helga's House of Pain. Tevens is hij vaste programmeur voor onder andere de Zwarte Cross en vele andere festivals waar hij steeds inzet op inpassen van jong talent en nu ook bij ons in de selectiecommissie deze "meester van de ondergrondse feestjes" ! (foto: Bernard Bodt)

Henk Kanning

Hedon

Werkzaam bij Hedon en Hedon Talent Support! Naast de PR van het Zwolse podium helpt Henk vanuit Talent Support Zwolse artiesten met hun dromen: van NONCHELANGE en HIIGO tot de familiehiphopshow van Rico. Van neoklassiek gitarist Robin Scherpen tot het bluegrass-project van Bertolf. Met een verleden in de muziekindustrie en bij de radio (KINK) is Henk veelzijdig en ervaren. In de nacht tref je hem als HNK achter de draaitafels, van festival tot club. Ik ga tijdens mijn selectie letten op artiesten die durven te dromen en zich weten te onderscheiden. Ook belangrijk: dol op goede liedjes.

Herman Hofman

DJ op Veronica

Herman Hofman komt uit het mooie Utrecht en presenteert het avondprogramma op Radio Veronica. Voorheen zette hij zich in voor nieuw talent op landelijke radio bij 3FM. Herman is verliefd op de Popronde en vindt echtheid en eigenheid het allerbelangrijkst!

Hugo Schaap

3FM

In 2011 begonnen bij ‘t 3FM muziekteam en zodoende medeverantwoordelijk voor de muziek in alle programma’s van 3FM. Sinds 2021 ook coördinator 3FM Talent. Hierbij denk ik met artiesten mee in hun ontwikkeling bij alles wat met muziek op de (landelijke) radio te maken heeft. Op 3FM besteden we op veel manieren aandacht aan talentontwikkeling in Nederland. 3FM Talent is uiteindelijk het platform waar we artiesten langere tijd extra aandacht geven, als je van Groningen tot Goes en van Den Helder tot Maastricht niet meer gemist mag worden. Maar de weg naar airplay - en misschien zelfs 3FM Talent - is minstens zo belangrijk en interessant!

Ilana Goldstoff

Deutsche Grammophon

Ilana Goldstoff is Sync & Licensing manager bij het befaamde klassieke muziek label Deutsche Grammophon. Hier is zij verantwoordelijk voor de Europese syncs voor componisten als Joep Beving, Max Richter, Moby en Agnes Obel, maar ook voor het aandragen van nieuw talent. (foto door Judy Lux)

Imke Loeffen

Poppunt Gelderland

Helpt opkomende acts vanuit Poppunt Gelderland en staat op het podium met haar band Oh Hazar. Ook moderator bij muziekevents, adviseur bij het Fonds Podiumkunsten, docent bij de Rockacademie en bestuurslid bij POPnl.

Immanuel Spoor

On Track / De Nieuwe Lichting

Immanuel wordt vaak omschreven als muzikale duizenpoot. Met zijn management / label On Track, stond hij aan de voet van carrières als De Likt, Boom boom du Terre en Het Gezelschap. Momenteel bouwt hij met On Track aan de carrières van Beau Zwart, Ruwhel Emers (/Ruwhel & De Bigi Blues Band) en SUBFICTION. Vanuit De Nieuwe Lichting, biedt Immanuel een platform aan de Rotterdamse makers en de Rotterdamse scenes, door festivals als Eendracht Festival en Festival Downtown te organiseren, maar bijvoorbeeld ook door de muziek voor Rotterdamse festivals als Rotterdam Street Culture week en de Rotterdamse Dakendagen te programmeren. Of bijvoorbeeld door stages op andere festivals door het land te hosten.

Inge Weterings

GIGANT

Inge is Senior Marketeer en MT-lid bij GIGANT in Apeldoorn. Hier verzorgt ze o.a. de strategie en uitvoering van alle marketing en communicatie rondom concerten, clubnachten en talentontwikkeling.

Ingmar Griffioen

Never Mind The Hype

Ingmar Griffioen werkt al zo'n 25 jaar als popjournalist (vroegah bij o.a. AD & 3voor12), is mede-oprichter van Never Mind The Hype en schreef/redigeerde boeken over TivoliVredenburg en 25 jaar Popronde. Sinds 2016 schrijft hij als copywriter voor ESNS alle artiestenbio's. Verder is Ingmar vooral druk met lesgeven/talent spotten aan het Creative College, de Herman Brood Academie en ArtEZ, eindeloze fietstochten en als bestuurslid bij 3voor12 Utrecht.

Ivo Cooymans

Willem Twee

Ivo Cooymans, Voorheen zelf muzikant in Thunderin' Hearts en ENOS. Tegenwoordig Hoofd muziekprogramma Willem Twee – Muziek & Beeldende Kunst. En programmeur muziek van Bevrijdingsfestival Brabant, beiden in Den Bosch

Jaap de Waart

Radar Agency

Jaap de Waart (Radar Agency - Amsterdam). Werkt als boeker/agent voor bands als EUT, AWKWARD i, The Deaf, Dawn Brothers, The Kik, Jacco Gardner, Emil Landman, DeWolff, Orgel Vreten, Kadavar en nog veel meer… (zie onze site) www.radar-agency.com

Jack Parker

Hofman Utrecht / De Vorstin

Jack Parker is artiestenmanager, programmeur, fotograaf en journalist. Na het managen van The Vices, Bumble B. Boy en Leah Rye, is hij nu programmeur bij De Vorstin in Hilversum, Hofman in Utrecht, en van het festival ViceFest. Hij is tevens de oprichter van de muziekwebsite All Things Loud en heeft als fotograaf samengewerkt met bands als Nothing But Thieves, Bad Nerves en Nile Rodgers & Chic.

Jack Pisters

Conservatorium Amsterdam

Jack Pisters is studieleider en ontwerper van de Popafdeling en de Amsterdam Electronic Music Academy van het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwerpt onderwijstrajecten als directeur van de “Dutch School of Popular Music” en ondersteunt diverse muziekinstellingen als adviseur. Ook is hij eigenaar van de Musicmatrix, en begeleidt hij bands op het gebied van sound, spel en opname. Tevens is hij voorzitter van de Sena European Guitar Award

Jaco van der Waal

Dune Management

Jaco van der Waal is sinds 2021 eigenaar en oprichter managementbureau Dune Management. Hij begeleidt artiesten als RONDÉ, Son Mieux en Maxine van Breukelen. Jaco van der Waal studeerde Music Management aan de HKU en was onder meer werkzaam voor Poppodium de Supermarkt en De Grote Prijs van Nederland. Daarnaast was hij nauw betrokken bij het label Homebass Records (TAYMIR, Soul Sister Dance Revolution). De afgelopen drie jaar was hij werkzaam bij Agents After All, waar hij zich bezighield met artiestenmanagement en label-assistent was bij AAA Label Services (onder anderen Benny Sings en Van Dik Hout).

Jamie Reuter

3FM

Jamie is sinds 2018 werkzaam op 3FM en presenteert, naast de AvondVrijdagShow, sinds januari 2023 samen met Olivier Bakker het programma VoorAan. Het programma waarbij je VoorAan staat voor de nieuwste muziek en nieuwste talenten.

Jarn van Strijen

Mojo Concerts

Sinds begin 2012 boeker bij Mojo Concerts in met name alternatieve muziek en daarnaast betrokken bij programmacommissies van diverse festivals.

Jasper Bax

Boombax/Zwarte Cross

Jasper Bax, stapte in 1987 als mede-oprichter en bassist van ska-band Beatbusters het podium op en ontdekte dat ie er geen klap aan vond, optreden. Maar alles er omheen juist des te meer. Na drie optredens vond hij z’n ware roeping in management en boekingen. Dat heeft tot op de dag van vandaag geresulteerd in een succesvol boekingsburo voor internationale artiesten, alles met een linkje naar ska & reggae. Daarnaast programmeert hij voor diverse festivals, waaronder Zwarte Cross.

Jasper Leijdens

KINK

Jasper Leijdens is bij en voor KINK altijd op zoek naar de beste nieuwe muziek. Het resultaat van die zoektocht is dagelijks te horen in de avondshow KINK IN TOUCH tussen 19:00 en 23:00 waar je de beste ontdekkingen hoort, livemuziek krijgt en waar hij spreekt met de artiesten. Zoek je dus nieuwe muziek op de radio, dan kun je terecht bij KINK!

Jasper Martens

Suburban Records

Product manager van diverse artiesten op Suburban Records zoals Bad Nerves, Tusky en Boskat. Ook beheer ik de digitale catalogus van Suburban Records en haar gelieerde labels en independent artiesten en adviseer bij digitale marketing campagnes. Gek op alles wat luid en gevuld is met vuige gitaren en rammende drums.

Jasper van Vugt

Trouw/OOR/Entertainment Business

Jasper van Vugt is freelance muziekjournalist. Hij werkt o.a. voor OOR, Entertainment Business, Metro, Jazzism, Buma/Stemra, en diverse andere bladen, sites en kranten. Daarnaast is hij als docent actief op muziekopleidingen als de Herman Brood Academie, Conservatorium van Amsterdam en ROC van Amsterdam, schrijft bandbio’s (Jett Rebel, Ali B, Diggy Dex e.v.a.), is bestuurslid bij de Stichting GRAP en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij de verschillende Muzikantendagen. Hij heeft een neus voor talent en een voorliefde voor muziek uit Nederland, reden waarom hij een veelgevraagd jurylid is bij talentcompetities en ontwikkelingstrajecten als Popronde, Grote Prijs van Nederland, Mooie Noten en de Amsterdamse Popprijs en talloze andere.

Jasper Willems

Freelance journalist

Als freelance muziekjournalist en liefhebber springt Jasper op de bres voor spannende nieuwe artiesten uit binnen- en buitenland. Hij schrijft artiestenbios voor namen zo uiteenlopend als Damien Jurado, Luwten, Di-Rect, Suuns en Oscar and The Wolf. Jasper publiceerde verhalen bij o.a. Drowned In Sound, The Quietus, Bandcamp Daily, Under The Radar Magazine & Beats Per Minute. Hij is auteur van het boek Rotterdam Goddamn: an outsider's testimony, dat gaat over de opbloeiende Rotterdamse gitaarscene van het afgelopen decennium.

Jeike Meijer

PMP

Jeike ontdekte haar passie voor muziek te midden van de bruisende indie-rock scene van California. Na haar tijd daar heeft ze haar muzikale ervaringen aangevuld door freelance te werken bij diverse culturele instellingen in Amsterdam. Nu, als creatief producent bij Paradiso Melkweg Productiehuis, zet ze zich in om artiesten te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun artistieke carrière.

Jelle Schotanus

UROK Management / Indie in Town

Ik ben artiestenmanager bij het Londense UROK Management (Liam Gallagher, Tom Odell, FLO). Hier verzorg ik het day-to-day management van Jade Bird, Mystery Jets, Tribes en Oliver Malcolm. Daarnaast organiseer ik met mijn tweelingbroer Thom het evenement Indie in Town. Ik vind dat de NS het eigenlijk best goed doet.

Jelmer Schutte

Great News / Magnetron Music.

Jelmer runt de Great News label service, hét DIY platform voor artiesten die zelf muziek willen uitbrengen op een goeie en leuke manier. Verder is hij als label manager verantwoordelijk voor oa. de A&R, Promotie en Productie bij Magnetron Music. Na gewerkt te hebben bij labels als Rush Hour in Amsterdam en platform FUGA beschikt Jelmer over een groot netwerk en veel kennis over de creatieve en de technische kant van het uitbrengen van muziek.

Jeroen van den Bogert

EBB Music

Jeroen is booking-agent en een van de drie oprichters van het boeking & managementkantoor EBB Music. EBB Music heeft een internationale focus waarbij we onze artiesten juist buiten Nederland in de markt zetten. Jeroen werkt op het moment o.a. als boeker aan Altin Gün, Y?N Y?N, Arp Frique & Family, ECHT!, Islandman, Zohar en vele andere.

Jerome Williams

EBB Music

Jerome Williams is een van de oprichters van Earth Beat, dat in 2022 samensmolt met BLiP Agency tot EBB Music. EBB Music is een boekings-en managementkantoor met de focus op vooruitstrevende muziek van over de hele wereld. Gevestigde namen en talentvolle nieuwkomers in genres als (afro)jazz, psychedelische pop, electronica en alles wat daartussen in zit, of juist de grenzen tussen die genres overschrijdt heeft de focus van EBB Music. EBB heeft de missie het muzikale landschap meer inclusief te maken: om meer plek voor muziek van buiten de UK en de VS te creëren in Europa, en om Europese acts meer te laten spelen op de andere continenten. Ook is duurzaam touren een speerpunt: EBB volgt de Green Rider om hun voetafdruk te reduceren.

Jerrau Oehlers

Melkweg

Jerrau (27) werkt sinds 2022 als een van de (nacht)programmeurs bij de Melkweg. Naast de nachten houdt Jerrau zich ook bezig met het in de gaten houden van opkomend talent, zo boekt hij wel eens shows in de kleine zaal van Melkweg. Naast de Melkweg is Jerrau ook actief als DJ en sinds 2021 maakt Jerrau elke zomer programmas voor het Vondelpark Openluchttheater.

Jessica van Amerongen

Cultureel programmeur en creatief programmamanager

Jessica van Amerongen programmeert, cureert, doceert, coacht, initieert en ontwikkelt muziek-, kunst- en mediaprojecten voor en met festivals, podia, muzikanten en creatieve bureaus, o.a. Medialane, BNNVARA, Mojo, Lowlands, Down the Rabbit Hole, Codarts, Studio HER, NOS, Westergas.

Jim van Kooten

De Vorstin

Als hoofdprogrammeur bij de Vorstin is Jim altijd nauw betrokken bij opkomend talent. Zo ontwikkelde hij het platform ‘Patat Met’ waar opkomend talent uit heel het land speelt. Naast programmeren heeft Jim gewerkt in allerlei hoeken van de muziekindustrie, zo was hij mede-oprichter van Atlas Agency en was hij verantwoordelijk voor de boekingen van Nederlandse acts als Orange Grove en Drunken Dolly, maar ook internationale acts als Kris Barras Band, Seth Walker en Old Salt. Daarnaast tourmanagement voor Pink Oculus gedaan, festival Elevator Sessions in Utrecht geprogrammeerd en vier jaar lang de Popronde Hilversum met Karin Spanjersberg georganiseerd.

Job Smit

Mattan Records

Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. Naast een eigen label met o.a. The Vices en POM verzorgt Mattan Records ook marketing en PR werkzaamheden voor grote internationale artiesten zoals Alt-j, Wolf Alice, beabadoobee, Jungle, Bloc Party en nog veel meer. In het verleden heeft Job o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.

Joël Heijda

Mojo Concerts

Joël Heijda is programmeur bij 013 Poppodium in Tilburg en daarnaast ook actief als drummer in de bands No Turning Back en Mayleaf. Hij studeerde eerder aan de Herman Brood Academie en Rockacademie en heeft als programmeur gewerkt bij Bibelot in Dordrecht en Patronaat in Haarlem.

Joel van der Kwaak

DOX

Joel van der Kwaak is werkzaam bij het Amsterdamse Dox Records waar hij verantwoordelijk is voor PR en Marketing. Hier werkt hij met artiesten uit de internationale jazz scene zoals Benjamin Herman, New Cool Collective, Reinier Baas, Shane Cooper & MABUTA en Kit Downes

Johanneke Obdeijn

Melkweg

Johanneke Obdeijn werkte als uitvoerend producent bij Stichting GRAP, de Amsterdamse organisatie die muzikaal talent van informatie en een podium voorziet. Haar ervaring bij talloze projecten op het gebied van talentontwikkeling zet ze nu in bij de Melkweg als Programmeur en Coördinator Talent & Educatie.

Jonatan Brand

Doornroosje

Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Valkhof Festival. Jonatan is altijd op zoek naar de nieuwste (live) sensatie.

Joris Postulart

PAARD

Joris (1989) is programmeur bij PAARD in Den Haag. Hiervoor was hij o.a. actief bij podia GIGANT en FLUOR, had hij zijn eigen management- en boekingskantoor en bracht hij tientallen platen uit.

Josefien van Poppel

Cinetol

Josefien van Poppel is programmeur bij Amsterdams poppodium Cinetol, dat een eerste opstapje biedt naar de grotere podia als Paradiso en de grotere festivals. Daarvoor is ze altijd op zoek naar de krenten uit de pap van beginnende bands & acts. Net als de Popronde dus. Voorheen werkte ze o.a. bij booking agency Earth Beat en naast haar baan als programmeur draait ze ook plaatjes hier en daar.

Kay Koopmans

NH Pop / Marathon

Projectleider van talentontwikkelingsorganisatie NH Pop en zanger/gitarist van Marathon. Tot voor kort tevens programmeur van Poppodium C. (voorheen Duycker) in Hoofddorp.

Klaas Knooihuizen

Journalist voor o.a. OOR

het zit zo: Klaas Knooihuizen is journalist en columnist voor OOR. Hij weet vet veel van muziek.

Kristel Nijs

Burgerweeshuis

Kristel Nijs is talentontwikkelaar bij poppodium het Burgerweeshuis. Hier houdt zij zich bezig met het begeleiden en programmeren van lokaal talent binnen de verschillende talentontwikkelingstrajecten. Eerder was ze werkzaam bij Unexpected Records en als tourmanager van Jeangu Macrooy.

Laurie Zantinge

Paradiso Vinyl Club

Als label manager bij Paradiso Vinyl Club is Laurie verantwoordelijk voor het uitbrengen van vinyl singles van opkomende Nederlandse artiesten. Zes keer per jaar brengt Paradiso Vinyl Club een exclusieve 7” single uit van artiesten die uiteenlopen van elektronisch tot punk, van R&B tot singer-songwriter. Naast label manager doet Laurie ook korte projecten op freelance basis en is ze muzikant.

Lee Waller

Just Talent Management

Lee is owner of Just Talent Management where, as artist manager and consultant, his represents néomí, Will Knox and Camille Antoni. Originally from the UK, Lee moved to The Netherlands in 2018 where he’d spent 10 years at Riverman Management working alongside acts including Placebo, Wild Beasts, Bad Sounds, Deaf Havana and KAWALA.

Leon van Rijnsbergen

Baroeg

Leon van Rijnsbergen is programmeur / directeur van poppodium Baroeg en Baroeg Open Air. Bij Baroeg is hij betrokken sinds 1997 toen hij daar stagiair werd, bij Baroeg Open Air sinds de eerste editie in 2006. Sinds 2008 is Leon in betaalde dienst van de staf van Baroeg. Niet alleen bij hen, maar ook bij de tientallen vrijwilligers die Baroeg en BOA mogelijk maken, staat de liefde voor harde en alternatieve popmuziek centraal. In dat segment ligt ook de specialiteit van Leon.

Leontien Poppe

Popaanzee

Leontien Poppe is coördinator van Popaanzee, de popkoepel in Zeeland (aangesloten bij POPnl). Ze zet zich in voor de ontwikkeling en zichtbaarheid van artiesten met Zeeuwse roots en is vraagbaak, partner en verbinder voor zowel makers als mogelijkmakers in de Zeeuwse popscene. Ook in haar vrije tijd is muziek een belangrijke factor; nieuwe muziek ontdekken, concerten en festivals bezoeken: dat doet ze het allerliefst.

Lieselotte Stapper

Paradiso

Lieselotte is als assistent-programmeur van Paradiso onder andere verantwoordelijk voor een groot deel van de indie, pop en rockprogrammering van het podium en het tweejaarlijkse showcasefestival London Calling. Ze is daarnaast producent van muziekplatform Indiestad, organiseert de jaarlijkse talentcompetitie de Zonneprijs voor opkomende Amsterdamse indie-muzikanten, en zit in de redactie van Paradiso’s platenlabel Paradiso Vinyl Club, waarop zes keer per jaar een vinylsingle wordt uitgebracht van een opkomend Nederlands talent.

Liza van den Brink

TivoliVredenburg

Liza van den Brink begeeft zich al langer dan tien jaar in de muziekindustrie. Op dit moment is ze nachtprogrammeur van Utrechts podium TivoliVredenburg en, is ze zelf ook wel eens achter de draaitafels te vinden.

Lotte Sterk

Pennies From Heaven

Muziek is Lotte haar onovertrefbare beste vriend. Ze heeft als afgestudeerde componist (HKU) een achtergrond in het maken van muziek, maar heeft bewust gekozen vooreen vak waarin ze artiesten kan begeleiden. Daarom heeft ze in haar loopbaan tot nu toe gewerkt als A&R en Music Researcher bij MassiveMusic, als Playlist Editor voor Apple Music Benelux en als A&R Manager Nederland voor Warner Music. Inmiddels werkt ze met veel plezier bij Pennies From Heaven als A&R / Creative waar ze zich o.a. bezig houdt met het creatief begeleiden van songwriters en artiesten in hun muzikale loopbaan.

Luca Sarsanszky

Warner Chappell

Luca Sarsanszky is A&R Manager bij Warner Chappell Music, de internationale publishing tak van Warner Music Group. Als onderdeel van het creative team is hij medeverantwoordelijk voor het scouten van nieuwe signings en het begeleiden van songwriters, producers en artiesten in verschillende stadia van hun muzikale carrière. Met het Benelux kantoor vertegenwoordigd Warner Chappell Music onder andere Eefje de Visser, Jarreau Vandal, Roxy Dekker, Kids With Buns, Tinlicker, Jeangu Macrooy, Willie Wartaal, Numidia en vele anderen.

Lucas van der Eijk

BMG Production Music

Lucas van der Eijk is A&R Manager at BMG Production Music (Benelux). In this role, he works closely with artists, composers, producers, topliners and musicians from all over the world to provide tracks for TV programs, films, advertisement and all other media. In his ten years at BMG, the projects Lucas worked on got synced for brands such as Google, TUI, Mercedes, McDonalds, in movies, various Netflix series and tv programs.

Lucy Zuiderwijk

Hummingbird Music / Surfana / PrinsjesNach

Lucy Zuiderwijk is festival producent en muziek programmeur, en sinds 2014 eigenaresse van Hummingbird Music, Bookings & Events. Zij is 9 jaar werkzaam geweest voor Stichting Popwaarts als coördinator en programmeur van Popronde Den Haag. Momenteel houdt zij zich bezig met de organisatie en het muziek programma van PrinsjesNach, Surfana Festival, INDIBURN, de Sessies en Zomerconcerten in de Haagse Stadswijngaard.

Maarten Middendorp

Agents After All

Boeker bij Agents After All voor o.a. Blanks, DI-RECT, HAEVN, Jeangu Macrooy, RONDÉ Son Mieux en Wulf. Naast het verzorgen van de exclusieve boekingen voor artiesten verzorgt hij de programmering voor Central Park, Lansingerland Live, Gelderpop en Festival Strand!

Malik Berrabah

Wisseloord House of Music

French music composer and producer Malik Berrabah working internationally under numerous nicknames is since 2016 CEO and Co-owner of the Wisseloord Studios, a professional studio facility located in Hilversum. Built in 1978, Wisseloord has a rich, celebrated history in the music business, and since its renovation in 2012, it now houses the advanced technology and aesthetic that will take it into the future. Malik is still composing and producing music for various national and international acts while guiding the wisseloord studios the Wisseloord House of music and the Wisseloord Academy.

Malou Miedema

3voor12

Malou werkt sinds 2019 als muziekjournalist bij VPRO 3voor12. Daar verslaat ze de festivals, de clubscene en de nieuwste muziek van eigen bodem, van keldertechno tot introverte folk, van rafelige indie tot pop. Daarnaast is ze samen met Atze de Vrieze host van de 3voor12 podcast De Machine, over alles dat zich afspeelt achter de schermen van de muziekindustrie.

Marc Maquelin

De Spot / Mezz

Marc werkt alweer een poos als programmeur: De Piek Vlissingen (2008 tot 2018) Bevrijdingsfestival Zeeland (2011 - heden) De Spot Middelburg (2016 - heden) Mezz Breda (2018 tot 2024) Estrado Harderwijk (2024 - heden)

Marcel Duzink

Phonic Management / Muzink

Marcel Duzink: Manager en boeker bij Phonic Artist Management / Muzink Booking Agency. Bouwt aan de carrières van veel opkomende artiesten en producers, zoals Blanks, Meau, Pjotr en The Cool Quest

Marcel van Schooten

Smikkelbaard / Peel Slowly and See

Actief in Leiden en de omgeving met het organiseren van Unplugged avonden, het Peel Slowly and See Festival en uitbrengen van releases via Smikkelbaard. In verleden mede actief geweest in plekken als SUB071, Bar en Boos en Vrijplaats. Daarnaast onder de noemer AA Nights in Gebr de Nobel en andere Leidse plekken van podia tot kroeg. Tenslotte ook een van de mensen achter het 24uurs festival Van Onderen in Paradiso. Breed netwerk in Nederland en erbuiten.

Marije van Veen

Pop in Limburg

Marije is sinds 2021 werkzaam als projectcoördinator en adviseur bij Pop in Limburg. Haar loopbaan begon als assistent-programmeur bij EKKO en als instore-coördinator bij Record Store Day, waarna ze gedurende acht jaar als onafhankelijk boeker werkte. Momenteel past ze haar uitgebreide kennis toe op projecten zoals het Young Professional Platform, de Makersregeling, de Limburgse Popprijs en de Managersopleiding. Marije is een toegewijde professional die haar ervaring inzet om de lokale muziekscene te ondersteunen en te versterken.

Marijn de Valk

Luxor Live

Marijn de Valk is concertprogrammeur bij Luxor Live in Arnhem en boeker bij Ignite Music. Hij let vooral op acts die zich onderscheiden van de rest en kijkt daarbij verder dan alleen muziek. Een consistent verhaal, mooi promomateriaal en vooral een goed plan zijn onmisbaar als je verder wil komen.

Mark van Leeuwen

Gluren bij de Buren / Huiskamerconcerten Woerden

Mark van Leeuwen heeft de afgelopen jaren Popronde Woerden op de kaart gezet. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende festivals en evenementen in Woerden als programmeur en producent. Hij is betrokken bij Gluren bij de Buren en Huiskamerconcerten Woerden en in het verleden bij Nachtcultuur, NachtKlooster en Poppodium Het Klooster. In 2017 heeft hij de Cultuurprijs Woerden gewonnen en hij is nauw betrokken bij alles wat cultuur raakt in Woerden.

Martijn Crama

Music United/Artez

Martijn Crama is meer dan 10 jaar werkzaam als artiestenmanager. In 2018 bracht hij ‘Basisbagage’ uit: een boek voor muzikanten wat helpt bij het maken van (strategische) keuzes. Hij heeft een YouTube kanaal met uitlegvideo’s om de muziekbusiness wat transparanter en begrijpelijker te maken. Ook zie je hem als host bij panels en doceert hij op de popafdelingen van conservatoria (ArtEZ, Codarts)

Martijn de Jong

Attack 'n Release

Artiestenmanager bij Attack & Release, samen met Joris van Welsen, voor o.a Joep Beving, Tora, Colin Benders, Amy Root, Dragonfruit, Loupe. Tour- en productie manager voor o.a Mitski, King Krule, Tamino, Arca, Local Natives, Ben Howard, Daughter. Stage manager ESNS, North Sea Jazz, meer

Martijn Groeneveld

Mailmen Studios

Martijn is producer en schreeuwt al weer 25 jaar de lakens uit bij Mailmen. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Fata Boom, Emil Landman, Dotan, John Coffey, Rondé, Klangstof, Tim Akkerman, Thijs Boontjes, Bertolf en Dazzled Sticks.

Martijn Mannak

Docent Herman Brood Academie

Martijn Mannak is boeker docent op de Herman Brood Academie.

Martijn Verlinden

Antilounge / Musicon

Programmeur bij Musicon. CEO & Founder van Antilounge Records. Producer bij Charly & Gallus en Rivers Area Juke Squad. 30 jaar Dj Kipkillah. Van 2001 t/m 2012 programmeur voor het State-X New Forms festival

Max de Beijer

To The Max Entertainment / Hall Of Fame

Max de Beijer richtte in 2014 een talentenplatform op voor hiphopartiesten door het concept Talent Meets Talent de wereld in te roepen. Nadat hier een flink aantal hiphoptalenten zich ontwikkelde door o.a. podiumervaring en kennis opgedaan te hebben, heeft de Tilburger zijn bedrijf (To The Max Entertainment) uitgebreid met Management & Boekingen voor o.a. Gil & Megas. De evenementen die voor het landelijke talent georganiseerd werden vonden plaats in de Hall Of Fame, in de Tilburgse Spoorzone. Eind 2017 werd Max de Beijer ook hoofd programma bij dit kernpodium, en in 2018 startte hij als Matchmaker Cultuur in dienst van Fonds Podiumkunsten, Fonds Cultuurparticipatie en het VSB Fonds.'

Max van Overdam

Stormi Capital

Max is gedreven door zijn missie om de muziekindustrie onafhankelijker te maken. Met zijn ervaring bij succesvolle independent labels en zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van vele independent artiesten zet hij zich volledig in om de independents in hun kracht te zetten. Ondanks zijn persoonlijke passie voor hip hop ondersteunt en begeleidt hij artiesten in alle mogelijke genres vanuit een ware liefde voor muziek.

Meindert Bussink

Mindnote/ Hooked

Ruim 20 jaar werkzaam op en achter het podium als gitarist, organisator, journalist en docent. Nu coordinator online bij Achterhoek Nieuws, stuurgroep Meer Muziek in de Klas en bandleider roulatieformatie Hooked. Voorheen o.a. docent gitaar en studiotechniek @HAN, docent zakelijk curriculum CvA Pop, hoofd productie van Amsterdam Electric Guitar Heaven en Guitar Matrix, Popsport workshopdocent en initiator Achterhoeks popplatform Behind the Corner.

Menno Timmerman

The Men-O / Feature Music

Al meer dan drie decennia onder de naam The Men-O talentontwikkelaar, manager, gastdocent, adviseur en labeleigenaar; Feature Music . Werkte voor alle major platenmaatschappijen en tekende en begeleidde als A&R manager o.a. Ilse DeLange, Krezip en Beth Hart (voor Warner Music) en later Sabrina Starke, Kensington, Causes, Hit ME TV, Liesbeth List op het eigen label. Begeleid tal van artiesten structureel (The Vices) en vele anderen op consultancy basis en tevens is tevens muziek theater producent van Live Muziek Rockumentaries.

Menno Visser

NPO 3FM/Radio 2

Past mijn muziek op de radio? Goede vraag om te stellen aan Menno Visser. Hij is muzieksamensteller voor NPO 3FM en NPO Radio 2. Menno heeft een kwart eeuw ervaring in de muziekindustrie en vist in alle mogelijke alternatieve genres op zoek naar hits.

Merijn Siben

Never Mind The Hype

Merijn Siben is sinds 2019 hoofdredacteur van muziekplatform Never Mind The Hype, waar hij samen met een enthousiast team verslaggevers de focus legt op everything heavy, alternative and deviant, in zowel binnen-als buitenland. Ook cureert hij de playlists Bruut Nationaal Product en Dutch Stoner Selection, gefocust op heavy muziek van eigen bodem. Of het nu punk, metal, alternative of noise is: het streven van NMTH is om goede eigenzinnige, vaak onderbelichte muziek in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast schrijft Merijn ook voor metalmagazine Aardschok dat alweer meer dan 40 jaar meedraait en is hij verslaggever voor 3voor12Utrecht en 3voor12Friesland.

Mijke Eryng Braaksma

Noorderzon / FestiValderAa

Mijke (1989) is programmeur bij Noorderzon & FestiValderAa. Daarvoor was ze assistent programmeur bij Festival Terug naar het begin, WinterWelvaart en bij Simplon UP. Daarnaast treedt ze op als dichter, als DJ Karnemelk en heeft ze een dikke rode kater genaamd Joop.

Mike Borghs

Mad Addiction

Mike Borghs, ondanks zijn liefde voor muziek heeft hij nooit het geduld gehad een muziekinstrument te leren spelen. In plaats daarvan besloot hij zijn liefde voor muziek op een hele andere manier te gebruiken, dit leidde tot de start van Mad Addiction in januari 2013. Waar de focus in de begin jaren voornamelijk lag op de hardere genres en het boeken van Europese tours, leerde hij op de HBA alle andere aspecten van de muziekindustrie kennen en ook andere genres te waarderen. Na een succesvolle afstudeerstage bij het Groningse Muzink ligt de volledige focus nu op Mad Addiction, waarmee hij het management doet voor Kid de Blits, Twarres en oud-Popronde deelnemer Jasper Mook en de Europese boekingen verzorgt voor acts uit binnen- en buitenland."

Mike Dobber

Dynamo Eindhoven/Barreuh Records

Mike is werkzaam als regisseur/talentontwikkelaar bij Dynamo in Eindhoven. Met zijn Barreuh Records brengt hij tapes uit van nationale en international artiesten. Als ZALM schopt hij tegen heilige huisjes en houdt hij de muziekindustrie graag een spiegel voor.

Mischa van den Ouweland

Popronde

Mischa van den Ouweland is de initiatiefnemer en artistiek leider van de Popronde. Ieder jaar maakt hij uit alle aanmeldingen die binnenkomen een voorselectie die uiteindelijk door de selectiecommissie wordt beoordeeld.

Natasja Alers

Grauzone

Natasja Alers is een veelzijdige kracht in de culturele sector en bekend als medeoprichter en artistiek leider van het internationale en interdisciplinaire Grauzone Festival. Onder haar leiding heeft het festival meerdere nominaties voor beste festival van Nederland ontvangen. Ze is ook eerder genomineerd als powervrouw van het jaar. Naast haar rol bij Grauzone is Natasja actief als beeldend kunstenaar, DJ en organisator van concerten en clubavonden in Amsterdam, Den Haag en Berlijn. Haar veelzijdige bijdragen hebben een diepgaande invloed op de culturele gemeenschap en scheppen ruimte voor vernieuwing en expressie.

Niek Hofstetter

Subroutine Records

Niek Hofstetter is mede-eigenaar en muzikaal geweten van platenlabel Subroutine Records, al vijftien jaar een thuishaven voor avontuurlijke (gitaar)muziek. Daarnaast werkt hij als scribent voor poppodium VERA. Doorgaans een stille genieter.

Noortje Knol

Warner Music Benelux

Noortje Knol staat middenin de Nederlandse muziekscene, om alle muziek van zo dichtbij mogelijk te ervaren. Ze begon lokaal bij de Muziekcoöperatie Meppel, was coördinator van Popronde Meppel en deed ervaring op bij Caroline en Spotify Benelux. Met haar huidige job als A&R Coördinator bij Warner Music Benelux kan ze haar zoektocht naar muziek vanuit alle hoeken voortzetten

Olivier Bakker

3FM

Olivier heeft alle fases van een klassieke radio-dj op jonge leeftijd al geleefd: eerst wordt hij op jonge leeftijd al verliefd op radio, waarna hij de welbekende zolderkamerradio fase ingaat en vervolgens bij de lokale Leidse radio een show presenteert. Op zijn zestiende komt bij aanzetten bij KX Radio, waar hij het opleidingstraject mag beginnen, maar was hij te jong om daadwerkelijk radio te mogen maken in de nacht. Gelukkig wordt hij ook elke dag ouder, en dus hoor je hem lekker op 3FM met de kraamkamer voor de nieuwe muziek 'VoorAan'. Hier staat hij samen met Jamie elke dag vooraan bij de tofste nieuwe NL-talenten. Bomvol livemuziek!

Otto Kokke

Ex bestuur st.Popwaarts en raad van toezicht Popronde, daarnaast sax en keys bij MNHM, Dead Neanderthals, Twin Sister, Veni Om.

Paul Ankersmit

Uncle P. Management & Bookings, LAB Music

Paul Ankersmit werkt als boeker onder de naam Uncle P. Management & Bookings en is daarnaast vijf jaar werkzaam bij LAB Music. Naast het regelen van shows voor de bands van Uncle P. ben ik druk met alle toffe bands waarmee we samenwerken bij LAB Music. De combinatie van mee kunnen denken aan zowel de live kant als aan de kant van releases en promotie, maakt het werk voor mij interessant. Ik vind het tof om mijn contacten en opgedane kennis te in te zetten en een band waarin in ik geloof een eind op weg te helpen.

Paul Heijink & Jacco Toma

Kaiser Management / Sweetfish Distribution

Dit prachtduo verzorgt management voor o.a. ChefSpecial, Ben Forte, Cindy, David Benjamin en Jasper Zuidervaart. Zij ondersteunen tevens artiesten bij releases via hun independent label service Sweetfish Distribution waaronder: Jack & The Weatherman, The Wanderer, Muylike, NIKO, Frank Rensen. Paul wordt ook wel eens gespot met sokken in sandalen.

Perquisite

Producer / Componist / Unexpected Records

Pieter Perquin is sinds zijn veertiende onder de naam Perquisite actief als componist en producer. Hij werd bekend met het hiphop-duo Pete Philly & Perquisite waarmee hij internationaal toerde, twee succesvolle albums maakte en meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2009 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek voor de film 'Carmen van het Noorden'. Sindsdien componeerde hij de muziek voor meerdere speelfilms en serie's waaronder 'Niemand In De Stad' (2018), 'Buiten Is Het Feest’ (2020) en ‘Zina' (2021). Na een samenwerking met Kris Berry, werkt hij inmiddels al weer negen jaar samen met zanger/songwriter Jeangu Macrooy. Daarnaast werkt hij samen met opkomend Alternative R&B zangeres/songwriter Swan en is sinds eind vorig jaar Pete Philly & Perquisite weer actief. In november werd opgetreden in een afgeladen AFAS Live en op 3 mei komt het derde studio album uit, wat gevierd wordt met een Europese tour. Hiernaast runt Perquisite zijn platenlabel Unexpected Records en is hij mede-oprichter van BAM! Popauteurs, de grootste beroepsvereniging voor songwriters in Nederland. www.perquisite.nl

Peter Dijkstra

VERA

Peter Dijkstra was in een vorig leven concertverslaggever voor OOR en 3voor12. Na tien jaar omzwerven als programmeur van Asteriks, Simplon, Welcome to the Village en Oerol is hij nu programmeur voor VERA. Daarnaast is hij manager van oud-Popronde deelnemers The Homesick en Cloudsurfers.

Peter van der Ploeg

NRC

Peter van der Ploeg schrijft over muziek bij NRC en is een van de hosts van rockpodcast Zes Losse Tanden. Als oud-zanger van een death metalband let hij vooral op de hardere bands, maar er is geen genre waar hij zijn neus voor ophaalt. Is gek op lijstjes en houdt nieuwe metal bij op Spotify: To The Teeth.

Pien Feith

Friendly Fire

Pien Feith is hoofd van de Nederlandse boekingsafdeling van Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel Internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast Festivals en events organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant maar belande na veel (leuke) jaren op het podium achter de schermen. Bij Friendly Fire richt Pien zich op volledig op het op- en doorbouwen van de carrières van Nederlandse artiesten en boekt ze artiesten zoals o.a. Merol, Personal Trainer, Sophie Straat, Nana Adjoa, Sef, Roxeanne Hazes en meer.

Pieter Kleinhout

Phonic Management

Mijn naam is Pieter Kleinhout, 20 jaar ervaring in de muziekindustrie en samen met Marcel Duzink eigenaar van Phonic Management. Vanuit Phonic doen wij het management van o.a. MEAU, Blanks, The Cool Quest, Sarah Jane etc. Ik heb een groot hart voor (live) muziek en het ontwikkelen van talent.

Pim Kastelein

Zware Metalen.

Pim Kastelein is hoofdredacteur van het online metalmagazine Zware Metalen en maakt zich hard voor de hardere muziekgenres

Pim Kokkeler

Booster Festival / ArtEZ Conservatorium Enschede / BAM!Festival

Ik ben muzikant en zakelijk/artistiek leider van het Booster festival in Enschede. Booster is hét festival voor muzikaal talent uit Oost - Nederland en vindt in 2023 plaats op zaterdag 1 april. Samen met Luuk Schmidt programmeer ik het BAM!Festival en als muzikant speel ik onder andere in bij Kenny B en diverse andere projecten.

Ploni van der Wansem

Mojo Concerts

Muziek was altijd al aanwezig in het leven van Ploni: ze groeide op in de platenzaak van haar ouders. “Ik zat nog op de basisschool en was te jong om echt mee te werken, maar ik zat er altijd”, herinnert ze zich. Uiteindelijk werd de zaak verkocht en startte haar moeder een boekingskantoor. Hoewel Ploni zelf muziekmanagement studeerde aan de Herman Brood Academie en haar zingende zus Nona hielp managen, raakte ze zo ook bekend met die boekerskant. Sinds juni 2021 werkt ze bij MOJO als junior boeker aan het Nederlandse roster. “Wat ik belangrijk vind is een goed contact met het management van een artiest. Samen kunnen we dan klein beginnen en een carrière opbouwen door de juiste stappen te zetten en dan de mijlpalen te vieren.” Als ultieme eigenschappen voor een boeker noemt ze sociaal en nuchter zijn, de business kennen en een oor voor muziek hebben. Een favoriet genre heeft ze niet: ‘Als ik het voel, dan voel ik het.”

PollyAnna

Vocalist & Songwriter

PollyAnna (Britt Pols) is a multi-platinum selling vocalist and songwriter with over 800 million streams, a no1 in Belgium, a no4 in Germany, and Billboard dance charting records to her name, best known for her unique vocals, strong lyrical concepts, and hooky melodies. This Netherlands native has written hit singles for artists that range from electronic (Steve Aoki, Oliver Heldens, R3HAB, Armin van Buuren, Gabry Ponte, Martin Jensen, Timmy Trumpet, Hardwell and Alle Farben, just to name a few to name a few. She also has had successes in the K-pop world with the Billboard no1 album of 2023 with ONEW, as well as cuts with Monsta X, SHINee & Minnie. Spotify: https://open.spotify.com/playlist/1rZ0INKdhdipbmNH45euf9?si=9f96227c76e34d62

Quirina Geijsen

Mojo Concerts

“Quirina Geijsen houdt van alles ‘live’. In een ver verleden begon ze al met het organiseren van feestjes in een jongerencentrum. Het werd serieuzer toen ze begon met het boeken van ‘underground’ bands in een atoomkelder genaamd de Vondelbunker, Stukafest Amsterdam online organiseerde en begon met ‘Markt Kabaal’ programmeren voor Markt Centraal. Als programma- en talentontwikkelaar heeft ze de ‘035 Popprijs’ ontwikkeld voor Poppodium De Vorstin, waar(naast) ze ook ervaring heeft opgedaan met fondsaanvragen. In de journalistiek is ze actief geweest voor o.a. 3voor12 Noord-Holland en OOR en in de tussentijd heeft ze zo een 6 jaar lang in Ziggo Dome gewerkt, uiteindelijk als senior floormanager. Als kers op de taart heeft ze diploma’s in sociaal-cultureel werk en de culturele antropologie, waar ze is afgestudeerd met een masteronderzoek naar de (rituele) beleving van hiphop moshpits. Momenteel focust Quirina zich voornamelijk op de boekerskant van ‘live’ en werkt ze als boekersassistent bij MOJO Concerts.”

Ray Ligthart

PIAS

Ray Ligthart is al meer dan 25 jaar actief in de muziekindustrie, begonnen als perspromoter bij Warner Music tot general manager bij Virgin Music is hij nu 12 jaar werkzaam bij independent [PIAS]. Bij [PIAS] is hij als general manager en A&R verantwoordelijk voor de signingen als Matt Simons, Banji, The Slow Show, néomi en Prins S. en de Geit, maar werkt hij ook met het [PIAS] team aan internationale artiesten als Arlo Parks, Editors, White Lies, Balthazar, Oscar and The Wolf en vele anderen. Zijn passie is het zoeken naar uniek talent en deze helpen en begeleiden bij een succesvolle carrière binnen de muziekindustrie.

Rens van Heijst

V2 Records

Rens is Radio & Tv promotor bij V2 Records. Hij doet de promo voor o.a. Arctic Monkeys, Wet Leg, Laufey en Little Simz, maar ook voor het lokale roster waaronder Douwe Bob, Jungle by Night, Marathon, Melle en CIEL.

Rients van Ganswijk

Muziekredacteur Sophie & Jeroen

Rients werkte jarenlang bij 3FM en voor festivals als Into The Great Wide Open. Hij was muziekredacteur bij talkshows als DWDD en De Vooravond, en is nu werkzaam bij Sophie & Jeroen op NPO1.

Riques ter Heerd

Poppunt Gelderland/Encore Festival/Jamrock Festival

Rita Zipora

BAM! Popauteurs / CvA Pop

Rita Zipora is bestuurslid bij BAM! Popauteurs (de beroepsvereniging voor artiesten, songwriters en producers in pop, dance en urban) en zit in de Raad van Toezicht van BumaStemra. Ze geeft les in ondernemerschap en verdienmodellen aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling Pop. Rita Zipora bracht twee solo-albums uit onder haar eigen naam en tourde door Nederland en België met haar laatste project WOLKEN. Ze rondde in 2016 haar masterstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam met een thesis over auteursrecht in het digitale domein.

Rob van der Ham

Willem Twee / Corneel.

Programmeur Corneel, Willem Twee poppodium en Rauwkost De afgelopen jaren heel veel regio shows in georganiseerd in Den Bosch in de kleine en grote zaal van Willem Twee poppodium, waar hij ook de afgelopen 6 jaar een Jaarlijkse metal, punk en hard rock festival genaamd Duketown Rebel Festival organiseerde. Waardoor hij zich specialiseerde in al het hardere werk. Op dit moment is hij de heavy programmeur van Willem Twee poppodium, de allround programmeur van Corneel in Lelystad en ook is hij programmeur van festival Rauwkost in Den Bosch.

Rob van der Zwaan

Festivalinfo

Rob van der Zwaan is eigenaar en hoofdredacteur van de Festivalinfo sites (Festivalinfo.nl / Podiuminfo.nl / Cabaretinfo.nl). Deze sites zijn uitgegroeid van hobbyproject tot Nederlands belangrijkste informatiebron over livemuziek. Vanzelfsprekend is Rob veel terug te vinden in de poppodia en op de festivalweides.

Robert Haan

VERA Groningen

Robert is werkzaam als programmeur voor het Downstage programma van VERA Groningen, waarbij de concerten plaatsvinden in de middeleeuwse kelder van het gebouw. VERA heeft als doel om (inter-)nationale bands te boeken die de stempel pop underground verdienen. Downstage is daarmee dé plek om als beginnende Groningse of Nederlandse band op te treden, want als je de kelderbar eenmaal aankan, dan ben je sowieso klaar voor het echte werk!

Robert Koole

Goomah Music/FLUOR

Robert Koole is boeker en programmeur. Sinds 2010 als boeker bij Goomah Music. Vanaf eind 2011 daarnaast programmeur van de Kelder, nu FLUOR te Amerfsoort geworden. Vanuit Goomah werken we met bands als PAUW, The Grand East, Paceshifters, Black Oak en vele andere Nederlandse en buitenlandse bands.

Ronald 'Halfhide' van Holst

Amsterdam Songwriters Guild

Ro Halfhide is mede-oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild, hij is zelf singer-songwriter en produceert andere artiesten. Hij is ook radiomaker en podcaster van Songwriters Guild Live (foto door Sarah Oranje)

Ronald Geldhof

Comfort In Sound / Effenaar/ Altstadt

Ronald studeerde basgitaar op de Herman Brood Academie en is/was werkzaam als programmeur en boeker bij onder andere Effenaar en Altstadt Eindhoven en Comfort In Sound. Daarnaast organiseerde hij 4 jaar Popronde Eindhoven

Ruud Lemmen

Freelance

Ruud heeft ruim 20 jaar ervaring in de live-muziek industrie, waaronder ruim 13 jaar als hoofd programma van Poppodium 013 en 9 jaar als festival directeur van het WOO HAH! festival. Huidige werkzaamheden betreffen diverse projecten voor verschillende grote partijen in de industrie en het behandelen van de meerjarige subsidies voor de podia in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Sam Heegstra

Grasnapolsky / EKKO.

Sam Heegstra is programmeur bij het Groningse ontdekfestival Grasnapolsky, hiervoor is hij altijd opzoek naar opkomend talent en nieuwe geluiden. Ook is hij veel te vinden in Utrechts poppodium EKKO, waar hij verantwoordelijk is voor het boeken van alle voorprogramma’s en regelmatig draait op clubnacht Diep In De Groef. Die inmiddels uit de hand gelopen hobby heeft hem inmiddels ook al op de podia van Lowlands, TivoliVredenburg en Rotown gebracht.

Sanne Winkelmeijer

Friendly Fire

Sanne Winkelmeijer is afgestudeerd muziekwetenschapper en versterkt sinds 2022 het team van kennis- en talentontwikkelingsplatform No Man's Land. Hier is ze werkzaam als programmeur en zakelijk coördinator.

Serena Oosterloo

Top Notch / Noah's Ark

Serena is Project Manager Marketing bij Top Notch / Noah’s Ark en werkt o.a. samen met Sticks, S10, Cor, Sef, Typhoon, SIM—OJ en Benjamin. Hier werkt ze aan de marketing campagnes rondom releases.

Seyi Ebiesuwa Cadmus

013

Seyi Ebiesuwa Cadmus werkt als content creator en copywriter bij 013 Poppodium en Roadburn Festival in Tilburg. Ook werkte ze mee aan WOO HAH! x Rolling Loud 2022 en zet ze zich in voor (muzikale) projecten met creatives in haar thuisstad. Ze studeerde af aan de Fontys Rockacademie waar ze zich specialiseerde in zowel zang, produceren en schrijven als marketing en branding in de muziekindustrie.

Shalouw Sophy

Paradiso

Shalouw is programmeur hiphop bij Paradiso.

Shannon van der Werff

Doornroosje

Shannon is dance-programmeur bij Doornroosje. Ze boekt dance op o.a. het Valkhof Festival, Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Nest en natuurlijk in Doornroosje en Merleyn. Dat betekent niet dat ze alleen maar oog voor dance heeft, trouwens. Door haar achtergrond als concertprogrammeur bij Luxor Live heeft ze ook kennis van niet-dancegerelateerde genres. Ze heeft dus een brede interesse. Waar het haar vooral om gaat: heb je iets verfrissends te brengen en kun je je publiek daarin meenemen? Als dat het geval is, kan ze zomaar eens met je in contact willen komen.

Simeon Pranger

Treetop Agency

Simeon is de oprichter van boekingskantoor Treetop Agency uit Utrecht, maar ook voormalig Popronde-coördinator van Harderwijk! Vanuit Treetop Agency representeert hij een breed scala aan artiesten uit binnen- en buitenland, onder wie Popronde-alumni Banner., Bony Macaroni, Marathon, Mood Bored, POM, TAPE TOY, Texoprint (voorheen Kalaallit Nunaat) en Vic Willems.

Stefan Bruinsma

Agents After All & Topbillin'

Stefan is werkzaam als boeker bij Agents After All & Topbillin’. Daar is hij verantwoordelijk voor de boekingen van o.a. Snelle, Miss Montreal, Pommelien Thijs, Bizzey, Adje, Chivv en nog meer.

Sytse Wils

TivoliVredenburg / Into the great wide Open

Ik ben vanaf begin jaren 90 in Utrecht verbonden aan het livecircuit. Begonnen in Ekko, en later via Tivoli en De Helling terecht gekomen bij Tivolivredenburg. Ik ben betrokken bij tal van festivals in Utrecht, maar ook als programmamaker op Vlieland verzeild geraakt voor ITGWO. Sinds 2017 ben ik adviseur van het FPK voor pop en makers regelingen.

Tess Gaerthé

Cloud 9 Music

Van jongs af aan maakt Tess al muziek. Op haar 13e vertegenwoordigde ze Nederland tijdens het Junior Songfestival met haar liedje ‘Stupid’. Vele bands & ervaringen later is ze nu Head of Sync bij Cloud 9 Music. Hier zorgt ze voor de juiste tracks in o.a. commercials, TV series, films & games. Ook mag ze zichzelf nu en dan music supervisor noemen, bijvoorbeeld van de film Anne+.

Tessaly Felida

Mojo Concerts

Tessaly Felida is boeker bij MOJO Concerts. Eerder in haar loopbaan bekleedde ze functies als marketingassistent bij Mojo Concerts, projectproducent bij FunX, tourmanager en was ze artiestenbegeleider op verschillende festivals. In haar huidige functie als boeker wijdt ze zich vol aan de live carrière van artiesten in muziekgenres waar haar hart sneller van klopt, met name R&B en Hiphop

Theo Ploeg

Gonzo (circus)

Popjunkie bij geboorte. Begon als popjournalist bij Opscene en Bassic Groove, werd volwassen bij muziekblad OOR en schrijft momenteel over relatief onbekende popmuziek voor Gonzo (circus), en voert een eigen nieuwsbrief over popcultuur: STASIS.

Timo Pisart

3voor12

is al zo'n beetje zijn hele leven bezig met het verslinden van nieuwe muziek in alle genres: van hiphop tot techno tot indiefolk tot noiserock tot mainstream pop. Tegenwoordig doet hij dat vooral als Chef Redactie bij VPRO 3voor12, daarvoor was hij jarenlang coördinator van Popronde Nijmegen en Popronde Utrecht.

Tobias Huveneers

Podium Victorie / Young Art Festival

Tobías Huveneers, oprichter en programmeur van het Young Art Festival, programmeur bij Victorie Alkmaar.

Tom Kohl

Greenhouse Talent

Tom Kohl is boeker bij Greenhouse Talent; een onafhankelijke, internationale concert- en comedypromoter, booking agency en festivalorganisator die jaarlijks meer dan 500 shows organiseert met een roster bestaande uit ruim 1000 internationale en nationale acts en artiesten. Tom is verantwoordelijk voor de Nederlandse boekingen van zowel internationale als lokale (NL) artiesten en is daarnaast betrokken als programmeur van de concertreeks Zuiderpark Live in het openluchttheater in het Zuiderpark, te Den Haag

Ton van der Werf

Endewerf Management/HKU/Conservatorium Amsterdam

Ton van der Werf is eigenaar van Endewerf Management. Manager van o.a. Rudeboy plays Urban Dance Squad, Timo de Jong en Esther de Jong. Docent Creative Business Haarlem, specialisatie muziekindustrie. Ruim 25 jaar actief in de muziekwereld als manager, boeker en coach. Zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft hij jarenlang voor de merken Converse en O'Neill als marketingconsultant gewerkt, gespecialiseerd in muziek samenwerkingen.

Xander van Dijck

Cloudhead Bookings

Als oprichter van het Rotterdamse agency Cloudhead heeft Xander bands onder zijn hoede als De Likt, Hausmagger, Hallo Venray, Knarsetand, The Glucks, Spasmodique en Henk & Melle. Hij verzorgt voornamelijk hun boekingen maar bracht ook platen uit en doet voor enkele van de bands uit zijn stal ook management. Xander is buiten Cloudhead om zelf ook muzikant en speelde in van allerlei bands zoals The Afterveins waarmee hij optredens verzorgde op o.a. Metropolis, Into The Great Wide Open en Noorderslag.

Yahaira Brito Morfe

Eighty5ive / ESNS

Yahaira is een creatief producent en social media adviseur. Sinds december 2023 werkt ze ook als junior boeker bij Eighty5ive, een muziek consultancy in Rotterdam en werkt ze twee dagen in de week als house manager bij poppodium Tolhuistuin.

Yvonne Kuiper

Hedon

Programmeur bij Hedon in Zwolle. Met een voorliefde voor alternatieve- en indiebands ben ik onder andere verantwoordelijk voor de maandelijkse These Go To Eleven avonden, daarnaast programmeer ik in de breedte in Hedon. Vanuit mijn interesse in nieuwe muziek ben ik nauw betrokken bij onze afdeling Talent Support en daarom ook erg enthousiast over Popronde!

Zoë Goldman

Dutch Music Export

Zoë Goldman werkt als zelfstandig ondernemeraan verschillende projecten in de muziekindustrie. Zo is hij werkzaam voor Stichting Dutch Music Export,werkthij als JuniorA&R / Streaming Manager bijboutique distributieservice Backboard, en houdt hij zich bezig met artiestenmanagement. Eerder was Zoë verantwoordelijk voor het tourmanagement van de voorprogramma's van Antoon, FLEMMING en Fresku. Tijdens zijn studie aan de Rockacademie liep hij stage bij Sony Music Publishing Benelux, Nine And A Half en Backboard.