FAQ inschrijven voor de Popronde

Wil jij je inschrijven voor Popronde of heb je dat al gedaan? Check hieronder de FAQ (veel gestelde vragen), wie weet staat er nog bruikbare informatie voor je in!

 

Waar kan ik me inschrijven voor de Popronde?
Inschrijven voor de Popronde kan van 1 december t/m 1 maart via het inschrijfformulier 

 

 

Hoe werkt het inschrijven?
Je schrijft je in via www.popronde.nl/inschrijven-acts

Wanneer je klikt op inschrijven maak je een profiel aan. Je vult het aanmeldformulier in en ontvangt vervolgens een bevestigingsmail. Niet gekregen? Check je spambox! Vervolgens kun je inloggen op de website en je profiel compleet maken. Hier kan je onder de verschillende tabbladen zoals ‘info’, ‘media’ je tracks en persfoto’s uploade,, linkjes naar je socials plaatsen etc. Let erop dat wanneer je iets invoert je vervolgens op ‘opslaan’ klikt. Lukt er iets niet met het aanmelden? Stuur een mailtje naar  info@popronde.nl 

 

 

Ik wil me inschrijven voor de Popronde maar twijfel of ik er klaar voor ben. 
Wanneer ben je klaar voor de Popronde? Dat is een vraag die veel acts stellen. Popronde is een reizend muziekfestival dat voor de deelnemende acts heel waardevol kan zijn om de volgende redenen:

- Je doet veel speelervaring op

- Je hebt de podia in je eigen regio platgespeeld en wil nu graag de stap naar buiten maken.

- Door mee te doen met de Popronde bereik je meer publiek buiten je regio

- Je komt erachter of veel spelen/touren iets voor jou is als artiest

- Door het vele spelen raken jij en je band beter op elkaar ingespeeld

- Je kan de optredens bij Popronde gebruiken om je live performance te ontwikkelen

- Je kan jezelf in de kijker spelen bij boekers, managers, dj’s en programmeurs

 

 

Let op: je mag je meerdere jaren achter elkaar aanmelden voor de Popronde, maar je kan niet zomaar meerdere keren geselecteerd worden. 

Daarom is het handig om jezelf af te vragen of je nu alles uit de Popronde kan halen (mocht je geselecteerd worden), of dat het beter is om nog een jaartje te wachten. 

 

 

Waarom nog een jaartje wachten? 

Zorg dat Popronde in je plan past: waarom wil je precies dit jaar deelnemen? 

Komt er nieuwe muziek uit, ben je klaar om volgend jaar alle festivals plat te spelen, of wil je juist graag experimenteren met een nieuw geluid of een nieuwe act? Dan kun je Popronde tactisch inzetten. Herken je jezelf hier niet in? Vraag je dan eens af of het misschien verstandig is om eerst je plan en ambities uit te stippelen, om je misschien volgend jaar in te schrijven.

 

 

Hoe word ik geselecteerd voor de Popronde?
Ten eerste door je aan te melden. Ten tweede door ervoor te zorgen dat je aanmelding compleet is. In de selectiecommissie zitten ongeveer 190 sleutelfiguren uit de muziekindustrie; van pluggers, tot boekers, programmeurs, radio dj’s en muzikanten. Zij beoordelen op basis van het online profiel of zij een act klaar vinden voor Popronde dat jaar of nog niet.

 

 

Waar kan ik terecht met vragen over de Popronde?

Heb je vragen over het inschrijven? Dan kun je ons een mailtje sturen via info@popronde.nl je mag ons ook een dm sturen op instagram en onze social media squad is ook te bereiken via online@popronde.nl 

Heb je andere vragen? Check dan de contactpagina

 

 

Moet je al muziek gereleased hebben om geselecteerd te worden?
Nee hoor dat hoeft niet. Maar het is wel handig om aan te geven in je plannen en ambities wanneer je van plan bent om dit wel te doen. Stel je doet in 2023 mee met de Popronde maar hebt nog geen muziek uit en gaat dit ook niet in 2023 doen of in het begin van 2024, dan is het misschien handiger om een jaartje te wachten met inschrijven.

 

 

Hoe professioneel moeten de opnames zijn die ik upload?
Het hoeven geen gemasterde studioversies te zijn. Je mag goede repetitieopnames of demo’s uploaden. Het is wel belangrijk dat wat je uploadt representatief is, ook voor hoe jij het live speelt / jullie het live spelen.

 

 

Moet de bio in het Engels of in het Nederlands?
In principe maakt het niet zo heel veel uit. De meeste selectiecommissieleden vinden het ook oke om in het Engels te lezen. Wanneer je geselecteerd bent voor de Popronde is het handig om je bio zowel in het Nederlands als in het Engels te schrijven en op je profiel te plaatsen. Zo weet je zeker dat in jouw verwoording de Nederlands sprekende en Engels Sprekende bezoekers over jouw act kunnen lezen.

 

 

Ik heb mijn bio en foto geupload maar zie deze niet op mijn profiel op de website
Log nog een keer in om naar je profiel te gaan en upload je foto en bio nog een keer. klik vervolgens op ‘opslaan’. Check of het nu wel op de website staat. Nog steeds niet? Stuur een mailtje naar info@popronde.nl

 

 

Waarom lukt het me niet om een mp3 te uploaden?
Dat kan te maken hebben met de bestandsgrootte of dat je niet goed ingelogd bent. Je mp3 mag max. 10 MB zijn, als je bestand groter is moet je even converteren naar kleiner. Ook andere bestandstypes dan Mp3 worden niet geaccepteerd. Let erop dat je op 'opslaan' klikt wanneer je nieuwe gegevens uploadt in je profiel.

 

 

Moet ik bij het aanmelden al precies aangeven wanneer ik beschikbaar ben?
Houd er rekening mee dat je ten minste voor de helft van de donderdagen t/m zondagen van september t/m november beschikbaar bent. Je kan je beschikbaarheid later nog aanpassen, dus je kunt bij het aanmelden een inschatting maken. Wanneer je geselecteerd bent is het wel noodzakelijk om je beschikbaarheid aan te geven, zodat de coördinatoren je kunnen programmeren voor hun Popronde. De eerste coördinatoren gaan ongeveer vanaf begin juli aan de slag met de programma’s. Boekingen stromen voor acts dus binnen tussen juli en oktober. 

 

 

Wat wordt er bedoeld met de ‘plannen en ambities’ die ik kan toevoegen aan mijn aanmelding?
Maak hier gebruik van bij je aanmelding. Leden van de selectiecommissie vinden het waardevol om te lezen in hoeverre je hebt nagedacht over de stappen die je wilt zetten als act. Wat zijn je ambities? Wanneer breng je muziek uit? Wat is het plan na de Popronde, of hoe wil je Popronde gebruiken als springplank? Dit kan van meerwaarde zijn voor je aanmelding. Dromen mag, maar wees wel realistisch.

 

 

Wanneer hoor ik of ik geselecteerd ben voor de Popronde?
Dat verschilt ieder jaar, maar het is altijd rond 1 mei. We kondigen op onze socials aan wanneer we de selectie bekendmaken en mailen de ingeschreven acts hier ook over. 

 

 

Hoe verloopt het selectieproces? 
Na het sluiten van de inschrijvingen worden acts ingedeeld in een pre-selectie (alle coverbands, niet-live acts en acts die niet goed genoeg worden bevonden worden gefilterd) en onderverdeeld in ca. 15 overkoepelende genres. Ook gaat de lijst met afvallers langs de coördinatoren en selectiecommissieleden, om eventuele missers er uit te pikken. 

Ieder commissielid geeft van te voren aan in welk genre/welke genres ze graag willen selecteren. Vervolgens gaan ze alle profielen bekijken en de opgegeven tracks beluisteren. Ze kiezen daaruit welke acts zij klaar vinden voor de Popronde dat jaar.

Rond midden april is er een eerste selectie gemaakt, deze gaat naar de kerncommissie, die bestaat uit afgevaardigden van de mediapartners en de verschillende regio’s. De leden van de kerncommissie buigen zich samen over de twijfelgevallen. Hierna is de selectie gemaakt en wordt deze bekendgemaakt. De bekendmaking is altijd rond 1 mei, de precieze datum kondigen we aan via onze socials. 

Na de bekendmaking publiceren we de namen van de nieuwe selectie op de homepagina van de website, Popronde Daily en in de nieuwsbrief.

 

 

Krijg je als artiest betaald als je meedoet met Popronde?
Jazeker. De locatie waar je speelt betaalt de acts uit. Je bepaalt als act zelf je gage, als je je aanmeldt geef je een bodem-en een richtprijs aan. De ruimte tussen deze bedragen is de onderhandelingsruimte die je als act hebt. We bellen met alle geselecteerde acts om hun vragen te beantwoorden, afspraken te maken en om te adviseren over de bodem- en vraagprijs.

 

 

Heb ik mijn eigen apparatuur nodig tijdens de Popronde?
Ja, er wordt van je verwacht dat je een volledige eigen show kan spelen, wat dus betekent dat je in ieder geval je eigen backline verzorgt. De locatie zorgt dat er een p/a systeem of zangset aanwezig is.

 

 

Heb je nog vragen na het lezen van bovenstaande vragen en antwoorden? Mail naar info@popronde.nl of stuur ons DM via Instagram. Inschrijvingen zijn open t/m 1 maart. Naar de inschrijfpagina? klik!