Raad van Toezicht

Good Cultural Governance

Popronde volgt de richtlijnen voor Good Cultural Governance. Medio 2017 is het bestuursmodel omgevormd naar het Raad van Toezicht model.

Het Bestuur van Stichting Popwaarts wordt gevormd door dhr. M. van den Ouweland en dhr. B.A.S. Broeder

Onderstaande leden vormen de Raad van Toezicht. 

Jasper van Vugt

Jasper van Vugt is freelance muziekjournalist. Hij werkt o.a. voor OOR, Entertainment Business, Metro, Jazzism, Buma/Stemra, en diverse andere bladen, sites en kranten. Daarnaast is hij als docent actief op muziekopleidingen als de Herman Brood Academie, Conservatorium van Amsterdam en ROC van Amsterdam, schrijft bandbio’s (Jett Rebel, Ali B, Diggy Dex e.v.a.), is bestuurslid bij de Stichting GRAP en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij de verschillende Muzikantendagen. Hij heeft een neus voor talent en een voorliefde voor muziek uit Nederland, reden waarom hij een veelgevraagd jurylid is bij talentcompetities en ontwikkelingstrajecten als Popronde, Grote Prijs van Nederland, Mooie Noten en de Amsterdamse Popprijs en talloze andere.

Li Sang Ong

Li Sang Ong (zij/haar) is een gedreven muziek professional met people skills. Als verbinder in cultuur heeft ze de afgelopen 17 jaar haar sporen verdiend als talentontwikkelaar, go-to-person, matchmaker, advies kanon en regelaar. Een kameleon met als expertise muziek. Wat feiten: - Bij het Conservatorium van Amsterdam stond zij aan de wieg van vele muzikale carrières en was zij spin in het web. - Bij het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) was zij verantwoordelijk voor de subsidies van Muziek en Muziektheater.

Niels Duffhues

Niels Duffhues is musicus, auteur en filmmaker, en verbindt dat alles met elkaar. Ooit begon hij met het maken van punk, bekeerde zich tot de gitaarrock, verdwaalde kort in de metal, vond het rechte pad terug in eclectische stonerrock, rammelde voort in de lo-fi, bracht als singer-songwriter een reeks gitzwarte solo-albums uit en zag het licht in de kunst van het experiment. Hij speelde eerder in de bands Enos, The Gathering, Blimey!, Chacda, ZooN, The Flipside Paradox en een waslijst aan vergeten bands en projecten. Al vroeg ging hij ook multidisciplinair werken, in allerlei projecten waarin kruisbestuivingen tussen muziek, theater en film plaatsvonden. Dat resulteerde in het maken van korte kunstfilms, waarmee hij alweer jaren exposeert, audiovisuele concerten geeft en ook publiceert. Daarnaast produceerde hij diverse podiumkunstprojecten, was filmcriticus en werkte als muziekprogrammeur. Naast musiceren, filmmaken en schrijven, cureert hij zo nu en dan, adviseert en helpt makers bij aanvragen en de zin van hun bestaan, en geeft lezingen over popmuziek in een kunsthistorische context. Hij houdt van literatuur en de poes op de foto heet Poema.

Pien Feith

Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast festivals organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant en deed zelf twee keer mee met Popronde. Bij Friendly Fire richt Pien zich op het ontwikkelen van Nederlands talent en boekt artiesten zoals o.a. Pip Blom, Roxeanne Hazes, Nana Adjoa, Merol, Pitou en Suzan en Freek.

Rik Bleize

Rik Bleize adviseert Nederlandse en buitenlandse bedrijven over het ondernemingsrecht in brede zin en over fusies en overnames in het bijzonder. Hij is beëdigd tot advocaat en is sindsdien werkzaam geweest in het ondernemingsrecht en het faillissementsrecht.