Paul Smits Award

Paul Smits Award

Als ode aan de in 2017 overleden voorzitter van Stichting Popwaarts, Paul Smits is de 'Paul Smits Award' in het leven geroepen, de award voor de favoriete performer van de Popronde bezoeker.

 

Paul Smits heeft veel betekend voor Stichting Popwaarts, en dus Popronde. Hij was vanaf de begindagen betrokken en werd in het bestuur gezien als 'het hart', Paul had een grote liefde voor talentontwikkeling en live muziek. Paul was een markant persoon, zijn paarsgeverfde snor en sik waren zijn handelsmerk. In die geest is de Paul Smits Award dé prijs voor de favoriete performer van het publiek, degene met de beste podiumuitstraling en performance.

 

In iedere stad kan worden gestemd bij de Popronde infostand, te vinden op een centraal punt in de stad. Stembiljetten zijn te vinden in de programmaboekjes, of af te halen bij de infostand. De Paul Smits Award wordt ieder jaar uitgereikt op Popronde Amsterdam, het grootse eindfeest.

 

In 2022 werd de prijs gewonnen door Duimalot. In de jaren daarvoor is de prijs gewonnen door Otto Rasva (2019) A Mili (2018) en Megan de Klerk van EUT (2017).

 

Paul Smits Award 2019

 

Samenwerking - AKV St. Joost

Voor het ontwerpen en het maken van de Paul Smits Award werkt Popronde samen met Akademie voor Kunstzinnige Vormgeving St. Joost, niet geheel toevallig gevestigd in Paul's woonplaats Den Bosch. Ieder jaar worden talentvolle (oud-) studenten gevraagd een pitch te houden, waaruit de uiteindelijke ontwerper van de Paul Smits Award wordt gekozen. In 2018 werd de prijs ontworpen door Ramon van Geest, de award van 2019 werd ontworpen door Iris Hagel.

 

In Memoriam: Paul Smits